Podnijeta nova krivična prijava protiv Pavličić: Sumnja se da je falsifikovala rješenje o nostrifikaciji diplome

Iz Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija su kazali da, očekuju od nadležnih organa da postupaju u skladu sa svojim nadležnostima i ovlašćenjima

32997 pregleda 64 reakcija 38 komentar(a)
Pavličić, Foto: IJZCG
Pavličić, Foto: IJZCG

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija podnijelo je danas novu krivičnu prijavu protiv pomoćnice direktora Instituta za javno zdravlje (IJZ) Miljane Pavličić zbog sumnje da je flasifikovala rješenja o nostrifikaciji diplome, saznaju Vijesti.

"Dana, 29. novembra 2023. godine, Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija podnijelo je krivičnu prijavu Osnovnom državnom tužiocu u Podgorici zbog osnovane sumnje da je M.P. u namjeri da lažnu ili nestinitu ispravu (odnosno rješenje Ministarstva prosvjete i nauke) upotrijebi kao pravu, na osnovu čega se osnovano sumnja da je M.P. izvrsilo/la krivično djelo falsifikovanje isprave iz člana 412 Krivičnog zakonika", ističe se u saopštenju Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija.

Iz tog ministarstva su kazali da takođe, očekuju od nadležnih organa da postupaju u skladu sa svojim nadležnostima i ovlašćenjima, u cilju rješavanja ovog značajnog institucionalnog problema.

Bonus video: