Otvorena dva kabineta za nastavu informatike u Srednjoj stručnoj školi u Pljevljima

"Smatramo da su znanja iz ove oblasti esencijalne za sve profesije za koje će se učenici kasnije opredijeliti. Izuzetno smo ponosni na činjenicu da smo u poslednje vrijeme opremili dva namjenska kabineta najsavremenijom računarskom opremom"

3804 pregleda 1 komentar(a)
Foto: SSŠ Pljevlja
Foto: SSŠ Pljevlja

Učenici Srednje stručne škole u Pljevljma će ubuduće nastavu informatike pohađati u dva savremena kabineta, koja su opremljena novim računarima i nastavnim sredstvima, rekao je na večerašnjem otvaranju direktor ove obrazovne ustanove Bojan Strunjaš.

Strunjaš je istakao da će škola do Nove godine dobiti još jedan kabinet informatike.

"U ovoj učionici postavljena je nova oprema, računari i nova nastavna sredstva. Kabinet je okrečen i uređen. Posebnu zahvalnost kao direktor Srednje stručne ispred škole želim da iskažem bordu direktora Elektroprivrde Crne Gore, naročito predsjedniku borda gospodniu Milutinu Đukanoviću. Takođe se zahvaljujem i našem prijatelju Zoranu Šljukiću, koji su izdvojili sredstva i prepozanali ovaj naš projekat", rekao je Strunjaš.

Prepoznali su, kako je kazao, lijepe aktivnosti koje se sprovode u školi i uplatili sredstava kako bi učenicima i profesorima SSŠ olakšali rad.

"Večeras kao direktor Srednje stručne škole predajem na upotrebu profesorima informatike kabinete koji će prvenstveno služiti na dobrobit naših učenika", istakao je Strunjaš.

Pored Strunjaša, ispred aktiva profesora Informatike, govorili su Ivan Obrenić i Nevena Gigović.

Obrenić je ukazao da je Srednjoj sturčnoj školi odavno bio potreban kabinet Informatike, zbog važnosti predmeta.

"Smatramo da su znanja iz ove oblasti esencijalne za sve profesije za koje će se učenici kasnije opredijeliti. Izuzetno smo ponosni na činjenicu da smo u poslednje vrijeme opremili dva namjenska kabineta najsavremenijom računarskom opremom", rekao je Obrenić.

Prema njegovim riječima, učenicima je omogućeno da u najkvalitetnijem edukativnom ambijentu stiču digitalne vještine i kompetencije koje predstavljaju nasušnu potrebu savremenog društva.

"Koristim priliku da ovim putem zahvalim Ministarstvu prosvjete, nauke i inovacija Crne Gore, kao i Elektroprivredi Crne Gore koji su donirali opremu i na taj način stvorili preduslove da naša škola stane u red najopremljenijih škola u Crnoj Gori kada je računarska oprema u pitanju", kazao je Obrenić.

Gigović je takođe podsjetila da dugi niz godina informatička oprema na kojoj su radili učenici i nastavni kadar nije pratio savremene tokove računarske tehnologije.

"Sada sa ponosom mogu da istaknem da smo kao ozbiljna vaspitno-obrazovna ustanova uspjeli da u potpunosti osavremenimo i opremimo dva kabineta informatike. Pored novih računara, instalirana je nova internet mreža što je kompletan nastavni proces podiglo na potpuno nov nivo", rekla je Gigović.

Kabineti su, prema njenim riječima, opremljeni novim projektorima koji će pomoći da se na što bolji način učenicima približi nastavni sadržaj.

"Svjesni smo činjenice koliko su informatička pismenost i informacione tehnologije neophodne i koliko je važno znanje iz ovih oblasti da se neprestano nadograđuje i prenosi. Zato, konstantnim ulaganjem u savremena nastavna sredstva našim đacima se olakšava učenje i povećava se kvalitet naučenog, ne samo iz informatike nego i iz svih ostalih predmeta", istakla je Gigović.

Nedavno je u Srednjoj stručnoj školi u Pljevljima otvoren najsavremeniji cabinet hemije u Crnoj Gori u čije opremanje je uloženo preko 40.000 eura.

Bonus video: