Mašković: Tražiću smjenu direktora ustanove "Kakaricka gora"

Šef Kluba odbornika SD-LP je kazao da je skorašnji događaj sa unošenjem narkotika posljedica "neodgovorne uprave i političkog zapošljavanja"

10675 pregleda 22 reakcija 6 komentar(a)
Foto: Nikola Saveljić
Foto: Nikola Saveljić

Šef Kluba odbornika SD-LP u Skupštini glavnog grada Miloš Mašković kazao je da će tražiti razrešenje Marka Čađenovića, direktora javne ustanove za smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci "Kakaricka gora", kao i kompletnog Savjeta te ustanove, koji ga je imenovao.

"Dobili smo informacije da se uprkos pravilima, narkotici unose u ustanovu Kakaricka gora, a nekoliko korisnika je udaljeno zbog toga. Uputio sam Sekreterijatu za socijalno staranje pitanja jesu su nadležni organi sa tim upoznati. Postavlja se pitanje odgovornosti. Ukoliko se desio prekršaj, ne možemo ga ignorisati, niti se ponašati kao da se nije desio. Sporno je što se ne čelu te skupštine nalazi magistar fizičkog vaspitanja Marko Čađenović... Riječ je o jednom političkom imenovanju", kazao je Mašković na pres konferenciji.

On je rekao da će na narednoj sjednici Skupštine glavnog grada pokrenuti "proces razrešenja gospodina Čađenovića".

"Bolesti zavisnosti su problem čitavog društva", istakao je Mašković.

Miloš Mašković
foto: Nikola Saveljić

Direktorica NVO "Moja šansa je tvoja šansa" Tanja Nuculović kazala je da su obavijestili direktora te ustanove, ali da od njega odgovor nijesu blagovremeno dobili.

"Na osnovu dobijenih informacija, nedavni događaj je potpuno očekivan, a sreća je što je sve završeno bez smrtnih ishoda. Zanima me da li se uzima legitimacija posjetilaca klijenata 'Kakaricke gore'. Nejasno je kako je unesena droga i je li slučaj prijavljen policiji. Interesuje me i jesu li kamere zabilježile koliko su klijenti boravili u službenim prostorijama", rekla je Nuculović.

Ona je kazala da je problem što skorašnji događaji nijesu spriječeni.

Izvršni direktor NVO Link Ranko Dacić istakao je da je "'Kakaricka gora' bila renomirana ustanova, ali da su ga skorašnja dešavanja razočarala".

"Juče mi je ispred prijavnice 'Kakaricke gore' rečeno da mi je zabranjen ulazak u tu ustanovu. Tu nisam došao kao član političke partije. Neodgovaranje na mejl, prekid komunikacije mi šalju jasnu poruku. Svako ko ima kritičku misao i svoj stav biva onemogućen da priča o ovim problemima. Na kraju se zabranjuje ulazak građanskom aktivisti koji ima znanje o materiji", kazao je Dacić.

On je istakao da su se problemi u "Kakarickoj gori" ranije dešavali.

"Vođen svojim iskustvom, znam sa kojim se problemima klijenti te ustanove trenutno suočavaju. Neću da ulazim u njihove protokole, ali za ovo treba snositi zakonsku odgovornost", rekao je Dacić.

Mašković je odgovorio na pitanje novinara "Vijesti" i kazao da je skorašnji događaj sa unošenjem narkotika posljedica "neodgovorne uprave i političkog zapošljavanja".

Bonus video: