Centar za romske inicijative realizovao kampanju "Zajedno stvaramo svijet bez nasilja"

Aktivnost je realizovana u sklopu projekta “Adekvatna inkluzija i jednak pristup Romkinjama i Egipćankama u suzbijanju rodno zasnovanog nasilja” koji je finansijski podržan od strane OAK fondacije

1664 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Centar za romske inicijative
Foto: Centar za romske inicijative

NVO Centar za romske inicijative (CRI) u sklopu aktivnosti koje realizuje kroz kampanju "16 dana aktivizma“ je odlučila da još jednom skrene pažnju na borbu protiv nasilja.

„Kampanja pod nazivom ,Zajedno stvaramo svijet bez nasilja‘ realizovana je u Podgorici, u naselju Konik, i u Nikšiću, u naselju pod Trebjesom, a aktivistkinje Centra za romske inicijative dijelile su kalendare pripadnicima/ama romske i egipćanske zajednice kako bi se isti informisali/e o dostupnim licenciranim servisima kao i načinima prijave nasilja“, naveli su iz Centra za romske inicijative.

Svaki mjesec na kalendaru ima određenu motivacionu poruku poput – bez nasilja; sa nama si zaštićena; reci NE nasilju; prijavlji nasilje; zajedno stvaramo svijet bez nasilja; nasilje uništava tvoj život; hrabra, jaka, snažna... Cilj poruka je podizanje svijesti o rodno zasnovanom nasilju i važnosti prijave.

Aktivnost je realizovana u sklopu projekta “Adekvatna inkluzija i jednak pristup Romkinjama i Egipćankama u suzbijanju rodno zasnovanog nasilja” koji je finansijski podržan od strane OAK fondacije.

Bonus video: