Pomoć za 300 mališana koji nemaju osnovne uslove za život

"Iz Fondacije Volonteri Crne Gore su pozvali građane i društveno odgovorne kompanije da podrže pomenutu humanitarnu akciju"

3415 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Volonteri Crne Gore
Foto: Volonteri Crne Gore

Fondacija Volonteri Crne Gore u septembru je pokrenula akciju pod sloganom “Ko to tamo nema, a nas ima?” u cilju prikupljanja pomoći za djecu koja žive u siromaštvu. Uz pomoć građana, uspijeli su da, do danas, prikupe oko 20.000 eura i na taj način obezbijedili pomoć za 200 mališana.

„Želimo da u decembru podijelimo jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 100 eura za 300 mališana koji nemaju osnovne uslove za život, žive u nemaštini i suočavaju se sa zdravstvenim problemima. Uspostavili smo saradnju sa centrima za socijalni rad i partnerskim organizacijama, kako bi došli do podataka o djeci kojoj je pomoć najpotrebnija“, kazala je Marina Došen iz Fondacije Volonteri Crne Gore.

Pozvali su građane i društveno odgovorne kompanije da podrže pomenutu humanitarnu akciju, uz zahvalnost svim donatorima na dugogodišnjem doprinosu, u nadi da su na dobrom putu da obezbijede građanima pristojne i humane uslove za život.

„Građani i društveno odgovorne kompanije mogu podržati akciju doniranjem pomoću linka https://www.volontericrnegore.me/doniraj-pomozi ili uplatom na žiro račun Fondacije Volonteri Crne Gore: 520-9194-41. Molimo sve koji su u prilici da i ovoga puta zajedničkim snagama budemo uz i za najugroženije sugrađane”, pozvala je Došen.

Istakla je da je glavni motiv akcije pružanje pomoći i podrške djeci koja žive u siromaštvu, bez prilike i mogućnosti za srećno odrastanje, u elementarno pristojnim uslovima.

“Danas kada imamo podatak da trećina djece u Crnoj Gori živi u nemaštini, moramo biti svjesni neophodnosti zajedničkog i hitnog reagovanja. Zbog svega navedenog, od ključnog značaja, za kvalitetno i uspješno ispunjavanje potreba ovih mališana, svakako je i pribavljanje novčanih sredstava koja se nakon detaljnih upoznavanja sa uslovima u kojima žive usmjeravaju na ono što im je neophodno, ili najpotrebnije, za svakodnevno, pristojnije i humanije življenje“, kazala je Došen.

Podsjetila je da Fondacija postoji deset godina i da se, u saradnji sa građanima Crne Gore i biznis zajednicom, bori da bude na usluzi najugroženijim sugrađanima i pruži im kvalitetnu i adekvatnu pomoć.

Bonus video: