Tivat: Počelo novogodišnje ukrašavanje, za ukrase preko 26 hiljada eura

“Ove godine naručeno je 11 novih svjetlećih ukrasa, 30 dekorativnih elemenata za stubove, stablo bora sa busenom, te veliki broj dekorativnih traka za ukrašavanje palmi i drugih stabala"

2687 pregleda 1 komentar(a)
Kićenje u toku, Foto: Opština
Kićenje u toku, Foto: Opština

U susret novogodišnjim praznicima Opština Tivat, Turistička organizacija i Komunalno preduzeće Tivat sprovode akciju ukrašavanja grada, sa ciljem da svi ukrasi i svjetleće dekoracije budu postavljene do vikenda.

“Ove godine naručeno je 11 novih svjetlećih ukrasa, 30 dekorativnih elemenata za stubove, stablo bora sa busenom, te veliki broj dekorativnih traka za ukrašavanje palmi i drugih stabala. Iz prethodnog perioda upotrebljeno je 24 dekorativnih elemenata, dok je pet elemenata zbog većih oštećenja, stavljeno van upotrebe. Za potrebe ove aktivnosti formiran je Koordinacioni tim”, saopšteno je iz lokalne uprave.

Za nabavku novih ukrasnih elemenata utrošeno je ukupno 26.482 eura. Kompanija “Luštica Development” je donirala 10.000 eura, kompanija “Nobelwood group” izdvojila je 7.890 eura., dok je Opština izdvojila 8.592 eura.

Pomoć akciji pružio je turistički kamp “Bova”, obezbjeđujući barku koja je dio jedne od dekoracija. Dinamika kićenja grada u mnogome će zavisiti od vremenskih prilika. Službe Komunalnog preduzeća su na terenu i postavljaju ukrase na brojnim lokacijama u gradu.

Bonus video: