JU Kakaricka gora: Predanim i posvećenim radom spašavamo živote

"Još jednom apelujemo da se određeni pojedinci zaustave, da ne ugrožavaju živote naših klijenata, kako bivših, tako i sadašnjih i budućih i da zarad sopstvenih interesa, profita i političkih poena ne kleveću Ustanovu"

2234 pregleda 2 komentar(a)
Foto: jukakarickagora.podgorica.me
Foto: jukakarickagora.podgorica.me

​​Javna ustanova Kakaricka gora pozvala je da se "zarad sopstvenih interesa, profita i političkih poena" oni "ne kleveću".

Naveli su i da već 15 godina predanim i posvećenim radom ostvaruje zavidne rezultate i spašavaju živote.

Iz JU Kakaricka gora reagovali su na navode iznijete na jučerašnjoj konferenciji za novinare Socijaldemokrata Crne Gore (sd). Šef kluba odbornika SD-a Miloš Mašković obratio se Agenciji za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama (AZLP) tražeći informaciju da li će protiv direktora ustanove na Kakarickoj gori, Marka Čađenovića pokrenuti postupak.

"Na konferenciji za medije koja je organizovana 2. decembra od strane političke partije SD, na kojoj su se javnosti obratili odbornik Mašković, nezavisni odbornik Zeković i odbornica DPS-a dr Maja Rotolo navedeno je da je direktor Ustanove objelodanio podatke bivših štićenika Tanje Nuculović i Ranka Dacića. Istine radi, dužni smo istaći da su pomenuti već godinama unazad istupali u javnost, otvoreno govoreći da su bivši klijenti Ustanove i bivši zavisnici, te kasnije i sami osnovali NVO organizacije koje se bave problematikom zavisnosti", navodi se u reagovanju

Dodaju da sa velikom opreznošću raspolažu podacima bivših i sadašnjih klijenata, te da samo i isključivo stručni tim ima pristup ličnim dosijeima klijenata.

"U prilog tome ide i činjenica da za 15 godina rada Ustanove nije zabilježeno da je ičiji identitet otkriven. Sve što se spočitava direktoru Čađenoviću je samo dio prljave i kontinuirane kampanje koja se prolongira jer su njeni kreotori svjesni da je javnost prozrela njihove namjere i sve optužbe koje su do sada iznjeli na račun Ustanove i direktora su se dokazale kao neistinite. Još jednom apelujemo da se određeni pojedinci zaustave, da ne ugrožavaju živote naših klijenata, kako bivših, tako i sadašnjih i budućih i da zarad sopstvenih interesa, profita i političkih poena ne kleveću Ustanovu koja već 15 godina predanim i posvećenim radom ostvaruje zavidne rezultate i spašava živote", piše u reagovanju.

Bonus video: