Voda u Bijelom Polju nije za piće

"Shodno preporukama i uputstvima Instituta za javno zdravlje Crne Gore, obzirom na blagu mutnoću, preporučujemo da potrosači koji se snabdijevaju vodom iz gradske vodovodne mreže, vodu prije upotrebe prokuvaju, talože i procijede", kazali su iz bjelopoljskog Vodovoda

2646 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Voda iz gradske vodovodne mreže u Bijelom Polju blago je zamućena.

To su Vijestima kazali iz bjelopoljskog vodovoda.

"Rezultata ispitivanja u osam časova pokazuju blago zamućenje vode na izvorištu „Bistrice", iz kojeg snabdijevamo vodom za piće korisnike na području Opštine Bijelo Polje. Do blagog zamućenja je došlo usljed naglog povećanja temperature što je prouzrokovalo naglo topljenje snijega na slivnom području izvorišta rijeke Bistrice", saopšteno je iz vodovoda.

Shodno preporukama i uputstvima Instituta za javno zdravlje Crne Gore, obzirom na blagu mutnoću, preporučuju da potrosači koji se snabdijevaju vodom iz gradske vodovodne mreže, vodu prije upotrebe prokuvaju, talože i procijede.

"Napominjemo da se hlorisanje vode vrši redovno i pojačano u sadržaju hlora od 0,40 do 0,50mg hlora po litru, čime se obezbjeđuje mikrobiološka ispravnost vode. Ekipa Tehničke službe Vodovoda „Bistrica" redovno prati stanje zamućenosti i hlorisanja vode, tako da će pravovremeno obavještavati potrošače (korisnike) o eventualnim promjenama", stoji u saopštenju.

Bonus video: