Počeo Kotor Winter Fest: "Cijeli grad spreman za praznike"

Manifestacija “Kotorske zimske fešte“ (Kotor Winter Fest) objedinjuje novoosmišljena i tradicionalna dešavanja, koja su se prethodnih godina održavala u Kotoru povodom božićnih i novogodišnjih praznika

4138 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Mediabiro
Foto: Mediabiro

Kotor Winter Fest zvanično je otvoren sinoć uz svečano paljenje novogodišnje rasvjete i muzički program u sklopu kojeg su na Gradskoj rivi nastupili DJ DIMI3 i kotorski sastav The Grupa.

Manifestacija “Kotorske zimske fešte“ (Kotor Winter Fest) objedinjuje novoosmišljena i tradicionalna dešavanja, koja su se prethodnih godina održavala u Kotoru povodom božićnih i novogodišnjih praznika.

“Nastavljamo onako kako smo krenuli prošle godine, ali ove godine imamo proširen program koji traje dva puna mjeseca. Winter Fest je nešto što nismo imali prilike da vidimo i da imamo u bližem okruženju. Ovo je potpuno novi turistički proizvod,” saopštio je direktor TO Kotor Jovan Ristić, kako prenosi Mediabiro.

Kotor će u 65 dana trajanja ove manifestacije biti domaćin 70 događaja, na četiri trga sa 22 učesnika iz države i regiona.

Najluđa noć se dočekuje na Trgu od oružja uz koncert Severine, a naredne večeri nastupiće Dino Merlin. Osim njih, u Kotoru će tokom zimske fešte nastupiti lokalni izvođači, kao i Goca Tržan, Neno Belan, Yu grupa, Adi Šoše i drugi. Hrvatska muzička zvijezda Stela Rade, koja je prošlog petka trebalo da otvori Winter Fest, nastupiće u novom terminu u okviru dva mjeseca trajanja zimskih fešti.

“Ono što svi željno iščekuju su koncerti na glavnom gradskom trgu za dva Božića, tri novogodišnja dana i naravno mnogo koncerata na samoj rivi gdje je i Bazar. Nakon COVID godine i godine koja uslijedila nakon nje, vraćamo se na trg sa Dječjom Novom godinom sa koncertom Tijane Dapčević, Zoe Kida i dječjeg hora Srpskog pjevačkog društva 'Jedinstvo', podjelom paketića Djeda Mrazom, Zaista na pretek dešavanja i muzike za sve ukuse i sve uzraste,” najavio je Ristić.

Predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić se zahvalio Turističkoj organizaciji Kotor, Sekretarijatu za urbanizam i prostorno planiranje Opštine Kotor, Službi zaštite i spašavanja, Komunalnom preduzeću i svim gradskim službama koje su učestvovale u pripremi manifestacije ovakvog kalibra.

“Mislim da će Kotor ove godine zaista biti centar turizma u Crnoj Gori u zimskim mjesecima. Od večeras do 3. februara ćemo imati bogat program i sa sjajnom ugostiteljskom ponudom koju imamo na Bazaru vjerujem da će to da učini da Kotor bude prepun turista i događaja. To je nešto što će cijelom gradu donijeti novu prepoznatljivost, a turističkoj privredi jedan novi benefit,” poručio je Jokić.

Hotelski kapaciteti u sedmici obilježavanja Nove godine su gotovo popunjeni, te iz TO Kotor pozivaju sve zainteresovane za novogodišnji program u Kotoru da već sada rezervišu svoj smještaj.

“Pozivam sve zaintresovane da se potrude da što prije sebi obezbijede smještaj i rezervišu sobu ili u privatnom smještaju ili u hotelu, te tako izbjegnu vožnju na dan koncerata. Cijene su razumne i potpuno u skladu sa onim što se dalo očekivati. Skoro svi restorani će raditi. Cijeli grad je spreman za ono što nas čeka u narednih dva mjeseca,” rekao je direktor TO Kotor Jovan Ristić.

Bonus video: