Počela izgradnja prihvatilišta za napuštene životinje na Cetinju

"Izgradnja prihvatilišta je jedan od značajnih projekata Prijestonice koji će na kvalitetan i efikasan način ponuditi rješenje za problem napuštenih životinja, prvenstveno napuštenih pasa, a građanima omogućiti veću sigurnost u gradu", navodi se u saopštenju

4743 pregleda 6 komentar(a)
Idejno rješenje, Foto: Prijestonica Cetinje
Idejno rješenje, Foto: Prijestonica Cetinje

Prijestonica Cetinje započela je radove na izgradnji prihvatilišta za napuštene životinje u industrijskoj zoni Zagrablje.

Radovi će se izvoditi u tri faze: pripremni radovi, uređenje terena i izrada i postavljanje montažnih kućica.

Radovi na prvoj fazi privode se kraju, a očekuje se početak druge faze koja obuhvata uređenje terena, izgradnju puta kroz prihvatilište, betonske i montažno-bravarske radove, kao i izgradnju vodovoda i kanalizacione mreže, saopštila je Prijestonica.

azil za pse Cetinje
foto: Prijestonica Cetinje

"Izgradnja prihvatilišta je jedan od značajnih projekata Prijestonice koji će na kvalitetan i efikasan način ponuditi rješenje za problem napuštenih životinja, prvenstveno napuštenih pasa, a građanima omogućiti veću sigurnost u gradu", dodaju iz lokalne samouprave.

Kazali su da će novo prihvatilište, koje će imati 25 kućica, biti mjesto na kojem će se životinje adekvatno zbrinjavati i dobiti odgovarajuću njegu, nakon čega će ih biti moguće i udomiti, što je, poručuju iz Prijestonice, njihov krajnji cilj, jer prihvatilišta predstavljaju nužno, ali ne i trajno rješenje.

Podsjećaju da je u junu završena izgradnja pristupnog puta za prihvatilište koja je obuhvatala probijanje puta, pripremne i građevinske radove, radove na hidrotehničkim instalacijama, ugradnju javne rasvjete, TK kablovske instalacije, atmosferske odvode, vodovod i izgradnju pješačkih staza.

Bonus video: