Tivat: Novi pod u fiskulturnoj sali OŠ "Drago Milović"

Radovi podrazumijevaju uklanjanje postojećeg poda, pripremu i postavljanje hidroizolacijskog sloja, izradu podloge, ugradnju PVC sportske podne obloge tipa Taraflaks, iscrtavanje linija terena za košarku, rukomet i odbojku, te ugradnju podnih lajsni

1601 pregleda 0 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Opština Tivat
Sa sastanka, Foto: Opština Tivat

Predsjednik Opštine Tivat Željko Komnenović i ovlašćeni predstavnik Ministarstva sporta i mladih Vladimir Vojvodić potpisali su juče Memorandum o saradnji na realizaciji projekta adaptacije fiskulturne sale u JU Osnovna škola “Drago Milović” u Tivtu. Za potrebe ugradnje novog poda u velikoj fiskulturnoj sali centralne škole, Opština Tivat izdvojiće 23.728,10 eura dok će Ministarstvo sporta i mladih Vlade Crne Gore izdvojiti 29.705,50 eura, a na osnovu izvršenog predmjera i predračuna – navedeno je iz lokalne uprave.

Radovi podrazumijevaju uklanjanje postojećeg poda, pripremu i postavljanje hidroizolacijskog sloja, izradu podloge, ugradnju PVC sportske podne obloge tipa Taraflaks, iscrtavanje linija terena za košarku, rukomet i odbojku, te ugradnju podnih lajsni.

“Projekat je rezultat inicijative koju smu uputili Ministarstvu. Zahvaljujem ministru Dragoslavu Šćekiću na spremnosti da ostvarimo saradnju i kroz sufunansiranje učinimo da velika sala škole “Drago Milović” bude mjesto na kojem djeca mogu bezbejdno trenirati i baviti se sportom“, rekao je ovim povodom gradonačelnik Komnenović. Do kraja godine Ministarstvo će raspisati tenderski postupak, a realizacija projekta planirana je za januar.

Potpisivanju Memoranduma prisustvovale su direktorka OŠ “Drago Milović” Slavka Mirković i sekretarka za društvene djelatnosti Olivera Mišković Vidojević. Po riječima direktorke OŠ “Drago Milović” stanje parketa u fiskulturnoj sali je loše i ova će investicija doprinijeti da se nastava odvija nesmetano, posebno imajući u vidu da salu na dnevnom nivou koristi oko 500 djece. Ona je zahvalila Opštini Tivat na inicijativi i sredstvima, a Ministarstvu na spremnosti da se adaptacija izvede u kratkom roku. Inače, graonačelnik Komnenović se krajem novembra susreo sa ministarkom prosvjete, nauke i inovacija Anđelom Jakšić Stojanović, a tema ovog sastanka bila su ulaganja u centralnu osnovnu školu i područne jedinice u Gradiošnici i Donjoj Lastvi.

“Na osnovu svega dogovorenog očekuju se skora ulaganja u ove objekte, a Direkcija za investicije Opštine Tivat u stalnom je kontaktu sa nadležnim ministarstvom”, naveli su iz Opštine Tivat.

Bonus video: