Vodovod Kolašin: Prokuvati vodu prije upotrebe

"Preporučuje se populaciji, posebno djeci, trudnicama, starima i populaciji sa oslabljenim imunološkim sistemom, prije upotrebe prokuvati vodu ili koristiti bezbjedne alternative, tj. voda iz kontrolisanih izvora vodosnabdijevanja (flaširana voda i sl.). Uzorkovanje vode i njena kontrola vrši se redovno, a o dobijenim rezultatima stanovništvo će biti blagovremeno obaviješteno"

5936 pregleda 7 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Rezultati analiza vode sa izvorišta gradskog vodovoda u Kolašinu pokazuju neznatno povećanu zamućenost, te se preporučuje populaciji, posebno djeci, trudnicama, starima i populaciji sa oslabljenim imunološkim sistemom, da prije upotrebe prokuvaju vodu, saopšteno je iz kolašinskog Vodovoda.

"Rezultati fizičko-hemijskih analiza vode sa izvorišta gradskog vodovoda Kolašina pokazuju neznatno povećanu zamućenost, koja je, prema preporukama Instituta za javno zdravlje Crne Gore, u granicama koje nisu štetne za zdravlje stanovništva. Preporučuje se populaciji, posebno djeci, trudnicama, starima i populaciji sa oslabljenim imunološkim sistemom, prije upotrebe prokuvati vodu ili koristiti bezbjedne alternative, tj. voda iz kontrolisanih izvora vodosnabdijevanja (flaširana voda i sl.). Uzorkovanje vode i njena kontrola vrši se redovno, a o dobijenim rezultatima stanovništvo će biti blagovremeno obaviješteno", navodi se u saopštenju.

Bonus video: