Nikšićki političari u humanoj misiji „razmjene dresova“

Turnir će biti održan u nikšićkom Sportskom centru 9. i 10. decembra, u periodu od deset do 15 časova

3616 pregleda 3 komentar(a)
Sa presa, Foto: Svetlana Mandić
Sa presa, Foto: Svetlana Mandić

Nikšićki političari i ovog decembra odlučili su da „razmijene“ dresove, a sve pod plaštom dresa humanosti, i organizuju turnir u malom fudbalu. Novac prikupljen na pomenutom turniru biće uplaćen Dnevnom centru za djecu sa smetnjama u razvoju i osobe sa invaliditetom. Prošle godine turnir je organizovao Građanski pokret (GP) URA, dok su ove godine organizatori sve političke partije. Turnir će biti održan u nikšićkom Sportskom centru 9. i 10. decembra, u periodu od deset do 15 časova, a organizatori su pozvali građane da dođu u što većem broju, razmijene dresove, doniraju novac i pomognu korisnicima Dnevnog centra.

„Ulaz je besplatan, ali će postojati donatorska kutija tako da će Nikšićani moći da dođu, navijaju i doniraju novac. Prošle godine smo mi organizovali turnir, ali da naše kolege iz ostalih partija nijesu prepoznali cilj i ideju, mi sami ne bi mogli ništa uraditi. Ove godine smo svi organizatori, ali ne možemo sami. Ako ne dođu naši sugrađani, ne podrže nas, doniraju novac, ako ne budu tu, najviše će izgubiti korisnici ove ustanove“, poručio je Aleksandar Mušikić iz GP URA.

Istakao je da su stanovnici grada pod Trebjesom prepoznati po humanizmu, pa ih je zamolio da „izađu iz domova“, za vikend dođu u Sportski centar, zajedno „naprave humanu priču“ i svima u Crnoj Gori i regionu pokažu „kako se to u Nikšiću radi“.

Direktor Dnevnog centra, Radovan Dragnić, zahvalio se političkim partijama što su i ove godine odlučili da organizuju humanitarni turnir uvjeren da će sa tom praksom nastaviti i narednih godina.

Humanitarni turir
foto: Privatna arhiva

„Sredstva od turnira će Dnevni centar uložiti u svoje projekte. Nadam se da će turnir naredne godine biti usmjeren za budući centar za autizam koji planiramo da radimo u našem gradu i koji je veoma neophodan. Bez obzira na političke razlike, nikšićke političke partije su pokazale koliko su bitne ranjive kategorije, kao što su djeca u Dnevnom centru. Oni su prevazišli sve političke razlike i rade pravu stvar za ovu djecu“, kazao je Dragnić.

U organizacionom odboru turnira, koji se održava pod nazivom „Razmijenimo dresove“, su Zoran Vukićević i Aleksa Đukanović iz DPS-a, Mladen Milićević i Vladan Sarić iz Demokrata, Darko Nikolić i Aleksandar Mušikić iz URA, Nikola Goranović iz Nove srpske demokratije, Ilija Bajović iz DNP-a i Nikola Lalić iz Pokreta Evropa sad. Na turniru će učestvovati pet ekipa – DPS, URA, Demokrate, Pokret Evropa sada, dok će Nova i DNP imati zajedničku ekipu.

Bonus video: