Tivat: Uoči trećeg MYBAStižu jahte, agenti i brokeri

Među 60-tak brokera i agenata koji su već potvrdili učešće su i neka od najjačih svjetskih imena u toj branši poput kompanija Fraser, Camper Nicholson, Sunseeker, BWA Yachting, TWW Yachts, YPI, IYC, Northrop Johnson
83 pregleda 1 komentar(a)
Porto Montenegro marina, Foto: Porto Montenegro
Porto Montenegro marina, Foto: Porto Montenegro
Ažurirano: 16.08.2017. 14:03h

Pripreme za treći po redu MYBA Pop-UP Superyacht Show – sajam jahti i čareter industrije na Jadranu,. čiji je domačin tivatski nautički-turistički centar Porto Montenegro u završnoj su fazi.

Trodnevni sajam koji organizuju prestižna međunarodna asocijacija brokera u jahting industriji MYBA i Porto Montenegro je B2B događaj namijenjen profesionalcima koj rade u industriji iznajmljivanja jahti. Okupiće brokere, predstavnike pomorskih agencija, survejera i osiguratelja, kapetane i vlasnike jahti koje se čarteruju u ovom regionu.

Oni će imati priliku da razmijene iskustva i jedni druge upoznaju sa svojom ponbudom i potrebama, kao i predstave itinerere koje njihove jahte obilaze u regionu istočnog Mediterana. Osim toga, učesnicima će biti omogućeno da se kroz niz izleta upotnaju i sa najatraktivnijim djelovima turističke ponude Crne Gore, kao i da se na stručnim sminarima upoznaju sa pravcima razvoja tržišta čaretra jahti u Jadranu, kao i fikalnim povoljnostima koje za razvoj tog biznisa daje Crna Gora kao zemlja koja nije članica EU.

„MYBA Pop-Up Sureyacht Show 2017“ počinje 8. i trajaće do 11.septembra, a osim niza međusobnioh poslovnih susreta, ulensicima će pruććiti priliku da obiđu neke od najeinteresantnijih velikih kahti koje čartere odrađuju na Jadranu i Egeju. Do sada je prijavljeno desetak jahti, a organizatori očekuju da do kraja avgusta jošp otprilike toliko luksuznih brodova potvrdi svoj dolazak u Tivat.

Među 60-tak brokera i agenata koji su već potvrdili učešće su i neka od najjačih svjetskih imena u toj branši poput kompanija Fraser, Camper & Nicholson, Sunseeker, BWA Yachting, TWW Yachts, YPI, IYC, Northrop & Johnson….

“Porto Montenegro nastavlja da predvodi jahting industriju i postavlja mjerila kako u domenu marinskih usluga, tako uopšte standarda elitnog jahtinga. Jadranska regija je bez sumnje, najatraktivnija i najpoželjnija destinauija za krsterenja jahti u Mediteranu - samo Hrvatska nudi preko 1.000 ostrva uz svoju predivnu obalu, a klijenti koji čarteruju brodove mogu nastaviti i dalje sjeverno do Venecije”, istakao je direktor marine Poprto Montenegro Toni Braun dodajući da je taj nautički centar sebe etablirao kao tzv. home port, odnosno matičnu luku za veći broj jahti koje se čarteruju u ovom području.

Bonus video: