Podgorica: U dvorištima četiri osnovne škole postavljeni stolovi za stoni tenis

Predstavnici MPNI istakli su da se ovom akcijom daje zajednički doprinos socijalizaciji i unaprjeđenju fizičke aktivnosti učenika, te obezbjeđuje prijatniji prostor i bolji uslovi za rekreaciju podgoričkih osnovaca

4242 pregleda 2 komentar(a)
Foto: MPNI
Foto: MPNI

U dvorištima četiri osnovne škole u Podgorici danas su postavljeni stolovi za stoni tenis, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija (MPNI)

"U saradnji sa Glavnim gradom, odnosno Sekretarijatom za komunalne poslove i Agencijom za stanovanje, danas je u JU OŠ "Maksim Gorki", JU OŠ "Savo Pejanović", JU OŠ "Milorad Musa Burzan" i JU OŠ "Radojica Perović" organizovano postavljanje stolova za stoni tenis u dvorištima ovih osnovnih škola", ističe se u saopštenju.

Stolovi za stoni tenis
foto: MPNI

Predstavnici MPNI istakli su da se ovom akcijom daje zajednički doprinos socijalizaciji i unaprjeđenju fizičke aktivnosti učenika, te obezbjeđuje prijatniji prostor i bolji uslovi za rekreaciju podgoričkih osnovaca.

Andrija Babović, v.d. sekretara Sekretarijata za komunalne poslove, istakao je značaj ovakvih inicijativa za obogaćivanje školskog okruženja i pružanja dodatnih mogućnosti djeci za razvoj sportskih vještina.

Stolovi za stoni tenis
foto: MPNI

"Danas smo srećni što možemo da podržimo obrazovne ustanove donacijom stolova za stoni tenis. Ovaj gest ima za cilj ne samo podsticanje fizičkih aktivnosti kod djece, već i promociju timskog rada, fer pleja i zdravih životnih navika. Vjerujemo da će sto za stoni tenis postati središnje mjesto okupljanja i radosti đaka", izjavio je Babović.

U saopštenju se navodi da je upomoćnik v.d. sekretara Sekretarijata za komunalne poslove, Stefan Vešović, odigrao partiju stonog tenisa sa profesorom fizičkog vaspitanja.

"Događaju su prisustvovali predstavnici Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija, predstavnici Sekretarijata za komunalne poslove, Agencije za stanovanje, direktori škola i nastavnici fizičkog vaspitanja, koji su konstatovali da je današnja donacija pokazatelj da se ovakvim pozitivnim primjerima znatno utiče na proširenje vannastavnih aktivnosti i druženja naših osnovaca", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: