Dvije učenice se potukle u ulcinskoj školi, dobile ukor i manju ocjenu iz vladanja

Na snimku se vidi tuča dvije djevojčice u hodniku ispred učionice, dok ostali učenici navijaju, dobacuju, snimaju...

8587 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: shutterstock.com
Ilustracija, Foto: shutterstock.com

Dvije učenice koje su se nedavno potukle u holu ulcinjske Osnovne škole “Maršal Tito” sankcionisane su ukorom, a umanjena im je i ocjena iz vladanja.

To je “Vijestima” kazala vršiteljka dužnosti direktora Ferida Hajdinaga nakon što se snimak tuče dvije učenice pojavio na društvenim mrežama.

Na snimku dostavljenom redakciji, vidi se tuča dvije djevojčice u hodniku ispred učionice, dok ostali učenici navijaju, dobacuju, snimaju... U jednom trenutku nastavnica prilazi i razdvaja ih.

U mejlu redakciji, navodi se i da je tuča bila prije desetak dana, a da to nije izolovan slučaj u toj ulcinjskoj ustanovi.

Hajdinaga, međutim, tvrdi da se incident dogodio “prije mjesec i po ili dva” i da je sve riješeno u skladu sa propisima.

“Tačno je da se dogodio incident i mi smo kao škola, u cjelosti poštovali zakonsku procederu. Obavijestili smo ministarstvo, pozvali roditelje, učesnice kaznile ukorom i nižom ocjenom iz vladanja... Sve po zakonu”, kazala je Hajdinaga.

Dodala je da nije vrijeme da se takve stvari sada distribuiraju po društvenim mrežama.

“Vidi se na kraju snimka da dežurni nastavnik uspijeva da smiri situaciju i da sve dovede pod kontrolu. Dežurnog nastavnika imamo i u dvorištu i težimo pozitivnim trendovima. Evo, između ostalog, inspektorka koja je nedavno bila u posjeti školi, čestitala nam je na organizaciji nastave - skoro 800 učenika u pet minuta odmora promijeni kabinet i učionicu i sve se to dešava bez ijednog incidenta. Dajte da malo pričamo i o tome”, kazala je Hajdinaga.

Bonus video: