Obrazovni centar Plužine osnovao volonterski klub

Učešće u aktivnosti uzeo je i učenički parlament, kao i zainteresovani profesori i vaspitačice iz dječijeg vrtića

2259 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Obrazovni centar Plužine
Foto: Obrazovni centar Plužine

Učenici i zaposleni JU Obrazovni centar Plužine odlučili su da na najljepši način obilježe 5. decembar, Međunarodni dan volontera Crvenog krsta – osnivanjem volonterskog kluba.

Klub je osnovan na inicijativu profesorice engleskog jezika Sanje Vučković, koja je i koordinatorka kluba. Za sada je učlanjeno 68 volontera (djece i zaposlenih), a narednih dana očekuju da će biti još novih članova.

„Učenicima se obratio Goran Doderović, sekretar Crvenog krsta u Plužinama. Govorio je o istorijatu Crvenog krsta, aktivnostima koje se realizuju pod pokroviteljstvom ove organizacije, humanitarnim akcijama, načinima realizacije pomoći socijalno ugroženim porodicama, starim osobama iz seoskih domaćinstava. Sa djecom iz vrtića i učenicima iz osnovne i srednje škole su se razmatrale ideje o aktivnostima koje će volonterski klub Obrazovnog centra u budućnosti realizovati“, naveli su iz plužinskog Obrazovnog centra.

volonterski klub
foto: Obrazovni centar Plužine

Učešće u aktivnosti uzeo je i učenički parlament, kao i zainteresovani profesori i vaspitačice iz dječijeg vrtića.

Članovima volonterskog kluba članske karte Crvenog krsta Crne Gore uručio je predsjednik Crvenog krsta Plužine, Milinko Ćuković.

„Posebno bismo istakli naše najmlađe volontere iz dječijeg vrtića, koji su takođe izrazili želju da dobiju članske karte i dali viđenje i kreativne ideje o aktivnostima kluba, na njima svojstven način. U nerednom periodu nas očekuju prve akcije koje će, osim opšteg dobra, za cilj imati podsticanje razvoja empatije, solidarnosti, razumijevanja, tolerancije, humanosti i drugih pozitivnih osobina kod naših učenika“, naveli su iz Obrazovnog centra.

Bonus video: