Pavićević imenovan za novog komandanta Protivterorističke jedinice

"Pavićevića je za poziciju rukovodioca najelitnije policijske jedinice preporučilo bogato profesionalno i radno iskustvo", napisali su iz MUP-a u saopštenju

48470 pregleda 128 reakcija 77 komentar(a)
Pomoćnik direktora Uprave policije Miloš Rakonjac i Pavićević, Foto: MUP
Pomoćnik direktora Uprave policije Miloš Rakonjac i Pavićević, Foto: MUP

Željko Pavićević imenovan je za novog komandanta Protivterorističke jedinice, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Oni su objasnili da je Pavićević postavljen za novog komandanta u cilju kontinuiranog unapređenja kadrovskih kapaciteta i ukupnog sistema bezbjednosti.

"Pavićevića je za poziciju rukovodioca najelitnije policijske jedinice preporučilo bogato profesionalno i radno iskustvo", napisali su u saopštenju.

Objašnjavaju da je Pavićević specijalističko školovanje za podoficira završio na Vojnoj akademiji u Beogradu, a Visoku školu kao diplomirani pravnik nacionalne bezbjednosti u Istočnom Sarajevu.

"Radni odnos je zasnovao u tadašnjoj Vojsci Srbije i Crne Gore u julu 1994. na mjestu komandira odjeljenja Kasarna Morača gdje ostaje do oktobra 1999. g. kada radni angažman počinje u Ministarstvu unutrašnjih poslova Crne Gore, kao komandir odjeljenja u Posebnoj jedinici policije. Od 2011. godine obavljao je poslove komandira III voda PJP, da bi brzo nakon toga bio raspoređen na mjesto komandira I akcionog voda PJP u činu viši policijski inspektor. Na ovoj poziciji ostaje do marta 2016. godine kada prelazi u Sektor kriminalističke policije, gdje je obavljao poslove rukovodioca grupe za tajno praćenje u Odsjeku za specijalne istražne metode, u činu viši policijski inspektor I klase. U toku dugogodišnjeg rada u Posebnoj jedinici policije više puta je pohvaljivan i nagrađivan kao najbolji službenik", kazali su iz MUP-a.

Istakli su da je tokom rada pohađao više specijalističkih obuka, treninga i seminara...

"Vjerujemo da će i na novoj poziciji pokazati punu posvećenost radnim obavezama i doprinijeti još kvalitetnijim rezultatima ove važne policijske jedinice", kazali su iz MUP-a.

Bonus video: