URA Berane: Nema opravdanja za 55 odsto nezaposlenih u Beranama

Sonja Đukić-Šarić zaključuje da su prevareni i poniženi građani Berana izgubili svako moguće povjerenje u državne funkcionere i da će znati to da pokažu na prvim nastupajućim izborima
70 pregleda 2 komentar(a)
Sonja Đukić Šarić, Foto: URA
Sonja Đukić Šarić, Foto: URA
Ažurirano: 16.08.2017. 11:37h

Sonja Đukić-Šarić predstavnica beranskog odbora pokreta URA ocijenila je daleko poraznim polugodišnji izvještaj Zavoda za zapošljavanje, koji je pokazao da je u Beranama broj nezaposlenih porastao sa 2,8 hiljada u junu prošle godine na sadašnjih šest hiljada. Po tim podacima broj nezaposlenih značajno je veći od broja zaposlenih u Beranama i iznosi 4,5 hiljada, pa stopa nezaposlenosti iznosi 55% u tom gradu, podsjeća na pogubne podatke iz Berana, Sonja Đukić-Šarić.

“Sposobnost državne vlasti i novog rukovodstva Zavoda za zapošljavanje Crne Gore da se uhvate u koštac sa velikim problemom nezaposlenosti u Crnoj Gori, najbolje se vidi u ovim podacima. Nezaposlenost raste, odgovorni zarivaju glavu u pijesak a građani Berana žive na aparatima”

Predstavnica pokreta URA iz Berana ističe da su iz Zavoda za zapošljavanje kao razloge za veliki procenat nezaposlenosti u tom gradu naveli sve (prijavljivanje srednjoškolaca i visokoškolaca, prestanak prava na naknade za majke sa troje i više djece, prijavljivanja po osnovu sticanja materijalne pomoći…), izuzev onog realnog - da u Beranama već decenijama nema otvaranja novih radnih mjesta.

“Trodecenijska državna vlast uništila je svaki industrijski pogon u gradu, na ulice ostavila hiljade gladnih radnika a i dalje ih nije sramota da iznose ovakve podatke. I to pokušavaju da opravdaju smiješnim razlozima. Mogli su navesti i da je ljeto bilo ekstremno vruće, pa je i zbog toga stopa nezaposlenosti rasla u Beranama. Tada bi njihova opravdanja zvučala realnija od ovih koje navode”, stoji u saopštenju.

Sonja Đukić-Šarić zaključuje da su prevareni i poniženi građani Berana izgubili svako moguće povjerenje u državne funkcionere i da će znati to da pokažu na prvim nastupajućim izborima.

Bonus video: