Kolašin: Nastavljeno ozelenjavanje gradskih površina

U sadnji ukrasnog rastinja učestvovali su predsjednik Opštine Petko Bakić, direktorica TO Zorica Milašinović, predsjednik Skupštine opštine (SO) Vasilije Bulatović, direktor Komunalnog preduzeća Dušan Simović, sekretar Sekretarijata za zaštitu životne sredine Mile Glavičanin

4664 pregleda 7 komentar(a)
Foto: NVO Natura
Foto: NVO Natura

Ozelenjavanje gradskih površina u Kolašinu, nastavljeno je minulih dana sadnjom ukrasnog rastinja na kolašinskom Trgu boraca. Akciju je organizovala NVO Natura, u saradnji sa Opštinom Kolašin, Turističkom organizacijom (TO) i Komunalnim preduzećem, a podržali su je Crveni krst (CK), NVO Sinjavinski maraton, Uprava za šume Crne Gore, kao i lokalni privrednici.

U sadnji ukrasnog rastinja učestvovali su predsjednik Opštine Petko Bakić, direktorica TO Zorica Milašinović, predsjednik Skupštine opštine (SO) Vasilije Bulatović, direktor Komunalnog preduzeća Dušan Simović, sekretar Sekretarijata za zaštitu životne sredine Mile Glavičanin.

Doprinos je dala i Gordana Bulatović, koja se već godinama bavi uljepšavanjem grada – sadnjom i održavanjem cvijeća, kao i volonteri NVO Sinjavinski maraton Đoko Đinović i Janko Šćepanović i volonteri CK.

“Pozivamo sugrađane da daju sugestije na kojim javnim površinama bi se mogli formirati drvoredi ili zasaditi ukrasne sadnice. Akcija će se nastaviti i dalje tokom decembra koliko to vremenske prilike dozvole”, kazali su iz NVO Natura.

Ozelenjavanje gradskih površina realizuje u okviru projekta “Zelena ekonomija za održivi razvoj lokalne zajednice” koji je podržan u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu2 (ReLOaD2). Taj program finansira Evropska unija, a sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).

Bonus video: