Požar u NP Lovćen ne ugrožava Mauzolej i Ivanova korita

"Operativni štab je upoznat i sa stanjem požara u drugim opštinama gdje je situacija značajno bolja", saopšteno je
56 pregleda 2 komentar(a)
Direktorat za vanredne situacije MUP-a, Foto: MUP
Direktorat za vanredne situacije MUP-a, Foto: MUP
Ažurirano: 16.08.2017. 11:19h

Požari u NP Lovćen su pod kontrolom i ne ugrožavaju Mauzolej i objekte u odmaralištu Ivanova korita, saopšteno je na sjednici Operativnog štaba za zaštitu i spašavanje.

Saopšteno je da u gašenju požara učestvuju pripadnici službe zaštite i spašavanja prijestonice Cetinje, Glavnog grada Podgorice, opština Budva, kao i pripadnici Vojske Crne Gore i MUP - Direktorata za vanredne situacije, uz angažman aviona za gašenje požara

Operativni štab za zaštitu i spašavanje, koji je uspostavljen Odlukom Vlade Crne Gore, održao je danas u prostorijama Direktorata za vanredne situacije sjednicu na kojoj je analizirana aktuelna situacija u vezi sa požarima na otvorenom prostoru u Crnoj Gori.

U saopštenju se dodaje da je konstatovano da su svi subjekti sistema zaštite i spašavanja reagovali profesionalno i odgovorno i u skladu sa kapacitetima kojima raspolažu.

"Kako bi svi požari bili stavljeni pod kontrolu i dovedeni u stanje da ne ugrožavaju ljudske živote, stambeno-poslovne objekte i objekte infrastrukture, istaknuto je da su angažovani resursi i sa lokalnog i sa državnog nivoa. Na današnjoj sjednici posebno je analizirana situacija vezana za požare u Nacionalnom parku Lovćen i konstatovano je da su, i pored složenosti situacije, svi požari pod kontrolom i da u ovom trenutku ne ugrožavaju Mauzolej i objekte u odmaralištu Ivanova korita. U gašenju požara učestvuju pripadnici službe zaštite i spašavanja prijestonice Cetinje, Glavnog grada Podgorice, opština Budva, kao i pripadnici Vojske Crne Gore i MUP-Direktorata za vanredne situacije, uz angažman aviona za gašenje požara. Takođe, Operativni štab je upoznat i sa stanjem požara u drugim opštinama gdje je situacija značajno bolja. Članovi štaba iskazali su puno poštovanje prema pripadnicima svih subjekata sistema zaštite i spašavanja koji su dali doprinos u gašenju požara na otvorenom prostoru u prethodnom periodu. Operativni štab za zaštitu i spašavanje će i u narednom periodu nastaviti da kontinuirano prati situaciju na opožarenim područjima i reagovati u skladu sa svojim nadležnostima", navodi se u saopštenju.

Bonus video: