Fondacija "Dobrilo Gačević" objavila poziv za dodjelu stipendija studentima Elektrotehničkog fakulteta

Fondacija "Dobrilo Gačević" opredijelila je 9.000 eura za stipendije studentima Elektrotehničkog fakulteta (program Energetika i automatika) na način što će pet najboljih studenata dobiti stipendiju u iznosu od 150 eura mjesečno u trajanju od 12 mjeseci. Ne postoji obaveza vraćanja stipendije

1883 pregleda 290 reakcija 3 komentar(a)
Foto: Fondacija Dobrilo Gačević
Foto: Fondacija Dobrilo Gačević

Fondacija "Dobrilo Gačević" objavila je javni poziv za dodjelu stipendija studentima Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta Crne Gore za studijsku 2023/2024. godinu

Pravo na stipendiju mogu ostvariti studenti/kinje završnih godina specijalističkih i master akademskih studija Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta Crne Gore, smjer energetika i automatika (ili odgovarajući smjer ukoliko student dolazi izvan Crne Gore) ili bilo kog drugog univerziteta u regionu koji je osnovan od strane države (državni faklutet), studenti/kinje koji su prethodno akademsko zvanje i/ili školovnaje sticali na univerzitetima koje je osnovala država (državni fakultet), koji nijesu u radnom odnosu, studenti/kinje koji su državljani Crne Gore, studenti/kinje koji nijesu gubili nijednu godinu tokom studija odnosno koji prvi put upisuju semestar studijske godine koju pohađaju i koji su položili sve ispite iz prethodnih godina studija te studenti/kinje koji su tokom školovanja ostvarili prosječnu ocjenu najmanje 8 (osam).

U cilju podsticanja studenata iz Opštine Pljevlja, naglašavamo da će se isti dodatno bodovati sa 10 (deset) bodova uz dokaz o položenom maturskom ispitu neke od srednjoškolskih ustanova sa teritorije navedene opštine.

Fondacija "Dobrilo Gačević" opredijelila je 9.000 eura za stipendije studentima Elektrotehničkog fakulteta (program Energetika i automatika) na način što će pet najboljih studenata dobiti stipendiju u iznosu od 150 eura mjesečno u trajanju od 12 mjeseci. Ne postoji obaveza vraćanja stipendije.

Rok za podnošenje dokumenata je od 8. do 22. decembra.

Novoosnovana Fondacija "Dobrilo Gačević" nosi ime dugogodišnjeg radnika Elektroprivrede Crne Gore i direktora TE "Pljevlja".

Informacije u vezi sa javnim pozivom kandidati/kinje mogu dobiti putem e-mail adrese: fondacijadobrilogacevic@gmail.com.

Bonus video: