Vuković i Gazdić: Pristupićemo izradi Strategije za zaštitu Vidovog potoka, Zabrana kralja Nikole i Lukavice

Kako se navodi u saopštenju SO, Gazdić je istakao da će Agencija obezbijediti dio sredstava za izradu Studija i staviti na raspolaganje svoje kapacitete u svrhu pomoći Opštini Nikšić da zaštiti pomenuta područja

2176 pregleda 1 komentar(a)
Gazdić i Vuković, Foto: SO Nikšić
Gazdić i Vuković, Foto: SO Nikšić

Opština Nikšić i Agencija za zaštitu životne sredine pristupiće izradi Studije za zaštitu Vidovog potoka, Zabrana kralja Nikole i Lukavice (Mali i Veliki Žurim).

To je dogovoreno na sastanku predsjednika Skupštine opštine (SO), Nemanje Vukovića, i direktor Agencije, Milana Gazdića.

Kako se navodi u saopštenju SO, Gazdić je istakao da će Agencija obezbijediti dio sredstava za izradu Studija i staviti na raspolaganje svoje kapacitete u svrhu pomoći Opštini Nikšić da zaštiti pomenuta područja.

Vuković je direktora Agencije upoznao sa aktivnostima koje Opština Nikšić sprovodi u cilju poboljšanja ekološke slike grada, pri čemu je istakao neophodnost ugradnje video nadzora na javnim površinama.

"Uskoro kreće konačna sanacija deponije Mislov do, kao jednog od najozbiljnijih izazova sa kojima se lokalna samouprava suočava. Takođe, aktivno radimo na stvaranju pretpostavki i pripremi neophodne dokumentacije za izgradnju Centra za upravljanje otpadom, a nadomak smo izgradnje postrojenja za preradu nus-proizvoda životinjskog porijekla. Sve ovo bi bio veoma efikasan i sveobuhvatan odgovor Opštine Nikšić na brojne ekološke probleme sa kojima se suočavamo, a koje ne 'guramo pod tepih', već posvećeno radimo da ih, u saradnji sskupštna državom i relevantnim NVO, riješimo“, istakao je Vuković, stoji u saopštenju.

On je, kako se navodi, sagovornika upoznao i sa kontinuiranim naporima lokalne samouprave na planu edukacije građana – u prvom redu najmlađih, kroz uspješnu saradnju sa nikšićkim osnovnim i srednjim školama i Dječijim parlamentom.

Gazdić je istakao da će Opština Nikšić u Agenciji uvijek imati pouzdanog partnera, te da je zajedničko djelovanje preduslov za adekvatnu zaštitu životne sredine.

Sastanku su prisustvovali sekretarka Sekretarijata za uređenje prostora i zaštitu životne sredine Milanka Radulović i koordinatorka sektora za zaštitu prirode Milka Rajković Mitrović.

Bonus video: