Nagrađeni najbolji studenti Univerziteta Crne Gore

"Vaš obrazovni uspjeh, djeluje vrlo ljekovito danas, budi nadu i važan je uzor generacijama koje dolaze”, rekao je Božović

11073 pregleda 0 komentar(a)
Dodjela nagrada najboljim studentima Univerziteta Crne Gore, Foto: PR Centar
Dodjela nagrada najboljim studentima Univerziteta Crne Gore, Foto: PR Centar

Uspjeh najboljih studenata, koji su danas nagrađeni na Univerzitetu Crne Gore (UCG) budi nadu i uzor je budućim generacijama, jer su oni nezamjenjivi zalog bolje budućnosti i razvoja društva poručio je rektor Vladimir Božović, prenosi PR centar.

Kazao je da Univerzitet od osnivanja ima jasnu viziju i misiju da društvo učini boljim na različitim poljima- naučnom, obrazovnom, kulturnom.

“Međutim, svakodnevno smo suočeni sa problemima čiji je prauzrok u obrazovanju, odnosno u sistemu obrazovanja. Stoga, vaš obrazovni uspjeh, djeluje vrlo ljekovito danas, budi nadu i važan je uzor generacijama koje dolaze”, poruka je Božović.

Detalj sa dodjele nagrada: Božović
Detalj sa dodjele nagrada: Božovićfoto: PR Centar

Najbolji studenti su, kako je kazao, nezamjenjivi za zemlju, zalog su budućnosti, kojoj se nedamo.

“S druge strane ne želim da vas ova ocjena sputava. Vi treba da jedan dio svog akademskog i profesionalnog usavršavanja ostvarite na najboljim obrazovnim, naučnim i umjetničkim adresama svijeta. Međutim, izraz vrhunskog patriotizma je da to što naučite i steknete tamo vratite ovoj zemlji. U tome vidim vašu odgovornost- da budete oni Prometeji koji donose i potom čuvaju vatricu znanja”, poručio je Božović.

Svako usvojeno znanje je, kako je rekao, tek iskra koja rasplamsava stras za novim saznanjem.

“Ne zaboravite da je period studiranja riznica najljepših uspomena. Ispunite i ovo preostalo vrijeme studentskog života lijepim uspomenama. Prijateljstva stečena tokom studija su inspiracija i snaga za vrlo izazovne decenije života u društvu, koje neće biti ni nalik ovom kojeg danas poznajete”, kazao je Božović.

Predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta Crne Gore, Andrej Vukčević, smatra da nagrađeni studenti predstavljaju buduću intelektualnu elitu stručnjaka koji mogu biti poznati i priznati i van Crne Gore i koji će uticati na dalji tok razvoja društva.

Vukčević
Vukčevićfoto: PR Centar

“Put uspjeha nije lak, jer da je lak svi bi bili uspješni i najbolji. Uspjeh se ne postiže preko noći, već je to dugotrajan, permanentan proces koji zahtjeva naporan rad, predanost i puno odricanja. Tradicionalna dodjela nagrada najboljim studentima Univerziteta Crne Gore je jedan od najznačajnijih dana u akademskom kalendaru. Iskazujem raspoloženje i spremnost da iniciramo obimnije i brojnije nagrađivanje najboljih studenata”, rekao je Vukčević.

Studentima je poručio da njeguju duh zahvalnosti i da se kroz život uvijek sjećaju onih koji su brinuli o njima i stajali uz njih.

“Nastavimo da razvijamo kvalitete koji će nam omogućiti da pozitivno utičemo na druge. Dok živimo u svijetu koji se neprestano mijenja ostanimo prizmeni i postojani u vrijednostima koji temelje našu zajednicu. Pronađimo radost u učenju i nastavimo da slijedimo ciljeve i snove. Iskoristimo znanje, talente i vještine kako bismo pomogli sebi i drugima”, zaključio je Vukčević.

Nagrađeni student Medicinskog fakultata Božidar Ćaćić, kazao je da ima jako lijepe uspomene na proteklo petogodišnje studiranje i vjeruje da ga je fakultet kvalitetno profilisao kao budućeg mladog ljekara.

Ćaćić
Ćaćićfoto: PR Centar

“Na momete je zahtjevan, ali jako lijep fakultet. Imam veliku čast i lijep osjećaj da ovom nagradom, na ovaj način, zaokružim dosadašnje studije. Ova nagrada će, nadam se, biti podsticaj i trasirati put ka novim nagradama”, kazao je Ćaćić.

Mlađim kolegama je poručio da nagrade dolaze, uz veliki rad, trud, posvećenost, a posebno uz veliku ljubav prema pozivu.

“Veoma je važno da edukujemo mlađe kolege, da im pomognemo tokom studija, upravo onako kao što su nama naši profesori i asistenti pomagali. Zajedničkim snagama treba da uradimo sve da poboljšamo i učvrstimo zdravstveni sistem Crne Gore, jer je znanje jedini resurs koji se umnožava, ukoliko se stalno nesebično dijeli i širi”, poruka je Ćaćića.

Studentkinja Fakultata za turizam i hotelijerstvo u Kotoru, Milica Medojević, kazala je da joj je čast što je dobitnica nagrade i da ništa nije nemoguće ukoliko se uči ono što se voli i ukoliko se da sve od sebe.

Medojević
Medojevićfoto: PR Centar

“Želim da zahvalim Univerzitetu, Rektoratu i svom fakultetu na svim šansama i mogućnostima koje su nam pružili tokom studiranja. Uz brojna predavanja, vježbe, simulacije uspjeli smo ne samo da se ostvarimo kao studenti, nego i kao ljudi što je i cilj svakog univerziteta. Svim studentima koji planiraju da upišu Fakultet za turizam i hotelijerstvo želim da poručim da to učine”, rekla je Medojević.

Planira da nastaviti školovanje i nada se da će sljedeće godine postati student demonstrator.

Sa dodjele nagrade
Sa dodjele nagradefoto: PR Centar

Nagrada za postignuti uspjeh dodijeljena je Marku Vuleviću sa Fakulteta političkih nauka (10.00), Božidaru Ćaćiću sa Medicinskog fakulteta (9.93), Anđeli Žarković, sa Filološkog fakulteta (9.92), Marku Boleviću sa Elektrotehničkog fakulteta (9.90), Milici Bigović sa Fakulteta likovnih umjetnost, (9.85), Milici (Savić) Medojević sa Fakulteta za turizam i hotelijerstvo (9.85), Luki Markoviću sa Biotehničkog fakulteta (9.80), Davidu Vukićeviću sa Ekonomskog fakulteta (9.78), Kristini Ilić sa Filozofskog fakulteta (9.78), Sofiji Poleksić sa Arhitektonskog fakulteta (9.76), Luki Stankoviću sa Fakulteta dramskih umjetnosti (9.74), Jeleni Martinović sa Građevinskog fakulteta (9.63), Aleksi Raičeviću sa Pravnog fakulteta (9.58), Danieli Popović sa Prirodno-matematičkog fakulteta (9.47), Hristini Merdović sa Muzičke akademije (9.37), Marku Raduloviću sa Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje (9.31) i Jovanu Matiću sa Pomorskog fakulteta (9.04).

Bonus video: