Čestitke povodom Dana opštine Danilovgrad

Čestitke upućene čelnicima Danilovgrada i građanima

6926 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ažurirano: 09.12.2023. 11:17h

Opština Danilovgrad 9. decembra slavi Dan opštine.

Potpredsjednik Skupštine čestitao je predsjedniku Opštine, Aleksandru Grguroviću, predsjedniku Skupštine Opštine Velimiru Đokoviću i građanima Danilovgrada 9. decembar - Dana opštine.

"O značaju Danilovgrada za Crnu Goru ponajviše govore razlozi zbog kojih je i nastao u drugoj polovini XIX vijeka - predviđen da bude veza između Stare Crne Gore i Brda, a nakon sticanja crnogorske nezavisnosti 1878. godine i glavni privredni centar uvećane države, Danilovgrad i danas ostaje mjesto susreta. Smješten u srcu Crne Gore, te dobro infrastrukturno povezan sa glavnim privrednim centrima poput Podgorice i Nikšića, Danilovgrad ima sjajne uslove da postane još jedan od motora razvoja crnogorske ekonomije, pogotovo u oblastima poljoprivrede i industrije", naveo je Pejović.

Kulturno nasljeđe i prirodne ljepote Danilovgrada, kako je dodao, dodatno ukazuju na potencijale opštine.

"Valorizacija danilovgradskih resursa mora biti prioritet, kako državne, tako i lokalne vlasti. U Skupštini Crne Gore, imaćete pouzdanog partnera u tom poduhvatu", saopštio je Pejović.

Dukaj: Opština preduzima konkretne korake za modernizaciju i poboljšanje efikasnosti lokalne samouprave

Ministar javne uprave, Maraš Dukaj, čestitao je 9. decembar, Dan opštine Danilovgrad, predsjedniku Opštine Aleksandru Grguroviću i predsjedniku Skupštine opštine, Velimiru Đokoviću, kao i građanima.

"Danilovgrad se može ponositi svojom baštinom i znamenitim istorijskim i kulturnim vrijednostima. Ova Opština preduzima konkretne korake za modernizaciju i poboljšanje efikasnosti lokalne samouprave, što je i prepoznato u Ministarstvu javne uprave. Rukovodni tim Danilovgrada pokazuje da umije podržati, kako poljoprivredu, tako i tehnološke inovacije sa posebnim akcentom na podršku mladih. Zapažen je njihov potencijal za pisanje i realizaciju dobrih projekata koji se finansiraju iz fondova Evropske unije. Uvjeren sam da će valorizacijom brojnih potencijala, kako ljudskih tako i prirodnih, opština Danilovgrad dostići razvojne transformacije, koje će građanima omogućiti bolje i naprednije uslove za život", saopštio je Dukaj.

Dodao je da Ministarstvo javne uprave nastavlja sa podrškom opštini Danilovgrad u oblasti reforme javne uprave, a sve u cilju unapređenja kvaliteta života.

Bečić: Danilovgrad vitalna komponentu na evropskom putu Crne Gore

Potpredsjednik Vlade Aleksa Bečić povodom 9. decembra, uputio je čestitke predsjedniku Opštine, Aleksandru Grguroviću, potpredsjedniku, Bojanu Pavićeviću, predsjedniku Skupštine opštine, Velimiru Đokoviću i građanima Danilovgrada.

"Danas, dok slavimo Dan opštine, s ponosom ističemo Danilovgrad, ne samo kao dom svih njegovih građana, već kao dragulj u kruni Crne Gore, vitalnu komponentu na njenom evropskom putu. Intenzivan privredni i poljoprivredni razvoj ovog kraja nije samo simbol ekonomskog uspjeha, već i temelj za buduće generacije, stvarajući plodno tlo za inovacije i preduzetnički duh. Ovo nas vodi ka boljem i kvalitetnijem životu za sve naše građane", saopštio je Bečić.

Dodao je da poput svojih predaka prije 78 godina, Danilovgrad danas predstavlja bastion hrabrosti i požrtvovanosti, primjer dosljednosti i izdržljivosti u ostvarivanju viših ciljeva.

"Njegova bogata prirodna baština, koju krase rijeka Zeta, Bjelopavlićka ravnica i planina Garač, podsjeća nas na neiscrpnu snagu i ljepotu naše zemlje, te obavezu da valorizujemo sve naše resurse i kapacitete. Danas, dok slavimo ovaj dan, jačamo našu odlučnost za brže ostvarivanje konkretnih rezultata koji će doprinijeti napretku ne samo Danilovgrada, već i cijele Crne Gore", naveo je Bečić.

Bogdanović: Epicentar kulturnog i društvenog razvoja

Predsjednik Kluba poslanika Demokratske Crne Gore Boris Bogdanović čestitao je Grguroviću, Pavićeviću i Đokoviću i građanima Dana opštine Danilovgrad.

"Danilovgrad, s pravom nazvan draguljem naše zemlje, nije samo geografsko središte već i epicentar kulturnog i društvenog razvoja. Sa svojom bogatom istorijom, prirodnim ljepotama i neumornim duhom svojih stanovnika, Danilovgrad predstavlja model harmonije i napretka. Vaša predanost ka očuvanju kulturnog nasljeđa, podsticanju ekonomskog razvoja i unaprjeđenju kvaliteta života, je inspiracija i primjer drugima. Na ovaj svečani dan, posebno želim istaknuti vašu nepokolebljivu volju i sposobnost da se prilagodite izazovima, a istovremeno očuvate jedinstveni duh i identitet Danilovgrada. Vaša strast prema razvoju, inovacijama i socijalnoj koheziji je temelj na kojem se gradi snažnija i bolja zajednica. Neka ovaj Dan opštine bude podsjetnik na vašu snagu, posvećenost i viziju", saopštio je Bogdanović.

Bonus video: