Spajić: Pred Danilovgradom izvrsna razvojna šansa

"Pridržavajući se principa održivosti, u domaćinskoj smo obavezi da u progresivnom hodu saniramo i revitalizujemo sve ugrožene ili devastirane lokalne resurse“

6656 pregleda 9 komentar(a)
Spajić, Foto: Boris Pejović
Spajić, Foto: Boris Pejović

Premijer Milojko Spajić čestitao je Dan oslobođenja i Dan opštine Danilovgrad predsjedniku Opštine Aleksandru Grguroviću, predsjedniku Skupštine opštine Velimiru Đokoviću, odbornicima i građanima.

"U ime Vlade Crne Gore i u svoje lično ime, čestitam vam Dan oslobođenja i Dan opštine, s iskrenom željom da nastavimo da napredujemo na putu društvenog dijaloga, inkluzivnosti i političkog konsenzusa kada je u pitanju odlučivanje od strateškog značaja", navodi se u čestitki Spajića.

On je poručio da lokalna samouprava, kao izuzetan primjer produktivnog građanskog koncepta, čije su aktivnosti usmjerene ka društvenoj koheziji, opštem progresu i boljitku za sve građane bjelopavlićkog kraja i Crne Gore, u Vladi ima dostojnog partnera.

"Pred Danilovgradom je izvrsna razvojna šansa koju ćemo planski realizovati u narednom periodu, kako bi postao savremeno i atraktivno privredno i kulturno-istorijsko čvorište Crne Gore. Optimizam temeljimo na izdašnosti prirodnih potencijala opštine, njenom izvanrednom materijalnom i duhovnom nasljeđu, ali i kreiranuju predvidljivijeg poslovnog ambijenta. Nadalje, pridržavajući se principa održivosti, u domaćinskoj smo obavezi da u progresivnom hodu saniramo i revitalizujemo sve ugrožene ili devastirane lokalne resurse“, naglasio je Spajić.

Zaključio je da će se davanjem bezrezervnog doprinosa privrednom i opštem društvenopolitičkom, evropskom uzletu Crne Gore, učiniti da život svih njenih građanki i građana bude bezbjedniji, bogatiji i kvalitetniji.

Bonus video: