U Nikšiću 16. decembra protest protiv nasilja "Poslednja kap"

"Povod mirnog okupljanja je iskazivanje nezadovoljstva povodom učestalih događaja sa nemilim epilozima, koji su rezultat velike stope nasilja u gradu pod Trebjesom, kao i pasivnosti svih institucija na lokalnom i državnom nivou da se isti preventiraju i spriječe"

1546 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Svetlana Mandić
Foto: Svetlana Mandić

Grupa građana Nikšića u subotu 16. decembra 2023. godine organizovaće proteste protiv nasilja pod nazivom "Poslednja kap".

Iz te grupe građana "Vijestima" su saopštili da će se protest održati pod parolom "Nek’ umjesto nasilja poteče kultura", a najavili su da će se okupiti na Trgu Slobode u Nikšiću, pored Spomenika Ljuba Čupića, sa početkom u 11 časova.

"Povod mirnog okupljanja je iskazivanje nezadovoljstva povodom učestalih događaja sa nemilim epilozima, koji su rezultat velike stope nasilja u gradu pod Trebjesom, kao i pasivnosti svih institucija na lokalnom i državnom nivou da se isti preventiraju i spriječe. Nakon protesta građani će dostaviti niz zahtjeva Opštini Nikšić i nišićkom opštinskom parlamentu dok u narednom periodu slične zahtjeve mogu očekivati Vlada i Skupština Crne Gore", saopštili su.

protest Poslednja kap
foto: Privatna arhiva

Oni su pozvali građane Nikšića i Crne Gore da svojim prisustvom protestu iskažu nezadovoljstvo zbog nasilja i to online, vršnjačkog, nasilja u porodici, nasilja nad ženama, građanskog, institucionalnog, nasilja u saobraćaju, nasilja prema životnoj okolini i životinjama i mnogig drugih vrsta nasilja "koja su u punom jeku i onemogućavaju normalan i bezbjedan život u državi Crnoj Gori".

Bonus video: