Čestitke povodom Međunarodnog dana UNICEF-a

Bečić je kazao da se snažno zalaže za vođenje stalnog dijaloga i ostvarivanje reformskih procesa, u cilju obezbjeđivanja sistemske podrške u ostvarivanju dječjih prava i poboljšanju kvaliteta životnog standarda djece

4145 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 11.12.2023. 12:05h

Danas se obilježava 11. decembar - Međunarodni dan UNICEF-a. Tim povodom su stigle čestitke od državnih zvaničnika i predstavnika političkih partija.

Popović: Moramo biti posvećeni ostvarivanju najboljih interesa djece

Potredsjednica Skupštine Zdenka Popović je u čestitki rekla da, kao društvo, moramo biti posvećeni ostvarivanju najboljih interesa djece, koja "zaslužuju najveću brigu i pažnju kroz odrastanje, obrazovanje i vaspitavanje".

"Ulaganjem u promociju, zaštitu i ostvarivanje prava djece omogućavamo bezbrižno djetinjstvo svoj djeci, a samim tim i kao društvo pokazujemo zrelost i kapacitet da najosjetljivijoj kategoriji društva budemo čvrst oslonac. UNICEF je najzančajnija Međunarodna organizacija koja brine o pravima djeteta širom svijeta starajući se da djeca budu zaštićena od ranog djetinjastva do adolescencije, naša obaveza jeste da partnerskim odnosom nastavimo da podržavamo njihov rad.“

Bogdanović: Djeci trebaju uzori, a ne kritičari

Boris Bogdanović, generalni sekretar i predsjednik Kluba poslanika Demokrata, kazao je da je obaveza svakoga da uradi sve što je u njegovoj moći da se djeca i sve buduće generacije ne susreću sa problemima koje su imali njihovi prethodnici.

"U ime Kluba poslanika Demokratske Crne Gore i u svoje ime, svim građankama i građanima, a naročito svoj djeci Crne Gore, želim srećan Međunarodni dan UNICEF-a. Osnovan na ovaj dan prije 77 godina, UNICEF je predano radio da svakom djetetu obezbijedi uslove za što srećnije i bezbrižnije djetinjstvo. Svojim prisustvom u 192 i sjedištem u čak 150 zemalja širom svijeta, UNICEF je bio i ostao iskren i pouzdan prijatelj naših najmlađih.

"Obaveza je svakog pojedinca da uradi sve što je u njegovoj mogućnosti da se djeca i sve buduće generacija ne susreću sa problemima koje su imali njihovi prethodnici. Poučeni time, inicirali smo reforme kojima su svi osnovci dobili besplatne udžbenike, a sva djeca dječije dodatke. Neka ovo budu samo jedni u nizu simbola naših težnji za boljom i evropskom Crnom Gorom u kojoj će djeca, njihova prava i potrebe biti prioritet. Djeci ne trebaju kritičari,nego uzori, a mi ćemo ostati vjerni partneri UNICEF-a u ovoj misiji. Neka se na ovaj dan svi još jednom sjetimo da su djeca naš najvredniji resurs, a naš rad u njihovom interesu zalog za budućnost", saopštio je Bogdanović.

Bečić: Prava djece prioritet i trajno etičko načelo

Kontinuirani napori i predani rad UNICEF-a na promovisanju, zaštiti i ostvarivanju prava djece zavređuje poštovanje svakog pojedinca i podsjeća nas na našu zajedničku odgovornost u stvaranju sigurnog i podsticajnog okruženja za svako dijete, kazao je potpredsjednik Vlade Aleksa Bečić u čestitki povodom 11. decembra - Međunarodnog dana UNICEF-a.

Kazao je da se Vlada snažno zalaže za vođenje stalnog dijaloga i ostvarivanje reformskih procesa, u cilju obezbjeđivanja sistemske podrške u ostvarivanju dječjih prava i poboljšanju kvaliteta životnog standarda djece.

"Naša saradnja sa UNICEF-om simbol je zajedničke predanosti građenju društva u kojem će prava djece i osluškivanje njihovih potreba biti prioritet i trajno etičko načelo. Istrajavanje na putu ka ostvarivanju ovog uzvišenog i plemenitog cilja naša je vječna misija", zaključio je Bečić.

Bonus video: