Šimun: Briga o zdravlju djece imperativ od kojeg ne odstupamo

“Niti možemo, niti smijemo imati važnijih obaveza do onih koje su usmjerene na rani razvoj djece, njihov nesmetan i sveobuhvatan pristup zdravstvenoj zaštiti kroz jačanje nacionalnih kapaciteta za zaštitu, promociju i ostvarivanje svih njihovih prava”, kazao je ministar

1272 pregleda 1 komentar(a)
Šimun i Santander, Foto: MZD
Šimun i Santander, Foto: MZD

Briga o zdravlju djece, koju Crna Gora decenijama razvija sa partnerima iz UNICEF-a, mora biti imperativ donosilaca odluka, ali i društva u cjelini, poručio je ministar zdravlja Vojislav Šimun.

“Niti možemo, niti smijemo imati važnijih obaveza do onih koje su usmjerene na rani razvoj djece, njihov nesmetan i sveobuhvatan pristup zdravstvenoj zaštiti kroz jačanje nacionalnih kapaciteta za zaštitu, promociju i ostvarivanje svih njihovih prava”, kazao je Šimun.

On je, u čestitki povodom Međunarodnog dana UNICEF-a, naveo da je Crna Gora jedna od preko 190 zemalja i teritorija u kojima ta međunarodna organizacija radi.

Šimun je kazao da je misija UNICEF-a da životi djece budu spašeni, njihova prava odbranjena i pružena im pomoć da ostvare svoj potencijal, od ranog djetinjstva do adolescencije.

“Uz želju da svoju misiju nastave sa istim ciljem i uz obećnje da će u resoru zdravlja imati istinskog i pouzdanog partnera na tom putu, čestitam međunardni dan UNICEF-a šefu predstavništva te organizacije u Crnoj Gori Huanu Santanderu i svim članovima te međunarodne organizacije”, kazao je Šimun.

Bonus video: