Grupa "Makadam" i arhitekta Pavle Popović dobitnici Nagrade "19. decembar" za 2023. godinu

Iz Glavnog grada su kazali da su za ovogodišnju Nagradu "19. decembar" podnijeti predlozi za 12 kandidata, od kojih je 11 ispunilo formalno - pravne uslove za dodjelu

7751 pregleda 57 reakcija 7 komentar(a)
Glavni grad, Foto: Luka Zeković
Glavni grad, Foto: Luka Zeković

Grupa "Makadam" i arhitekta Pavle Popović dobitnici su nagrade "19. decembar" za 2023. godinu.

To je saopšteno iz Glavnog grada Podgorica.

"Žiri za dodjelu Nagrade "19. decembar" za 2023. godinu, u sastavu prof. dr Tatjana Novović, predsjednica i članovi: prof. dr Maja Kostić Mandić, prof. dr Nenad Vujadinović, prof. dr Vuko Domazetović, prof. mr Aleksandar Vujović, doc. dr Milena Lipovina Božović, doc. dr Mehmed Đečević, dr Momčilo Vuksanović, dr Andrija Mikulić, Vuksan Simonović, Srđan Dido Stanojević i Miodrag Živković, danas je održao sjednicu, na kojoj je donio Odluku o dodjeli Nagrade "19. decembar" za 2023. godinu. Nagradu su dobili: Grupa Makadam, za 45 godina rada i postojanja grupe, Pavle Popović, arhitekta, za cjelokupno životno djelo u oblasti arhitekture i urbanizma", ističe se u saopštenju.

Iz Glavnog grada su kazali da su za ovogodišnju Nagradu "19. decembar" podnijeti predlozi za 12 kandidata, od kojih je 11 ispunilo formalno - pravne uslove za dodjelu.

"Žiri je Odluku o dodjeli Nagrade "19. decembar" za 2023. godinu, donio tajnim glasanjem. Podsjećamo Nagrada "19. decembar", dodjeljuje se svake godine u decembru povodom praznika Glavnog grada, za najviše zasluge i postignute rezultate u teorijskom i praktičnom radu i djelovanju u svim oblastima ljudskog stvaralaštva. Nagrade će biti uručene 19. decembra na svečanoj sjednici Skupštine Glavnog grada", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: