Podgoričani većinom zadovoljni uslugama: Čisto je, a dugo se čeka na šalteru

Javnim prevozom u glavnom gradu zadovoljno je 69 odsto ispitanika, a 30 nezadovoljno, dok je jedan odsto neizjašnjen
119 pregleda 7 komentar(a)
Graski saobraćaj, autobus, Foto: Boris Pejović
Graski saobraćaj, autobus, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 15.08.2017. 19:58h

Podgoričani su, sudeći prema anketi, koju je Glavni grad radio od 10. do 24. maja, uglavnom, zadovoljni čistoćom javnih površina, stanjem gradskih ulica, vodosnadbijevanjem, uslugama javnog i taksi prevoza, ali ne i dužinom čekanja na šalter službama.

Anketiranje, kojim je bilo obuhvaćeno ukupno 684 ispitanika, pokazalo je da je visok procenat ispitanika nezadovoljan dužinom čekanja na šalter službama, ali da su u najvećoj mjeri zadovoljni odnosom zaposlenih prema njima.

„Kada se izuzme nezadovoljstvo čekanjem na šalter službama ispitanici su u najvećoj mjeri zadovoljni efikasnošću rješavanja zahtjeva i kvalitetom pružene usluge“, navodi se u Izvještaju o rezultatima mjerenja zadovoljstva građana glavnog grada uslugama koje pružaju organi i gradske službe.

Ispitanici koji su odgovarali na pitanja, koja je glavni administrator Glavnog grada Goran Petrović, pripremio u skladu sa Strategijom reforme javne uprave 2016-2020. godine, su saopštili da su, zadovoljni radom Komunalne policije i Komunalne inspekcije.

Njihovim radom je, kako se navodi u Izvještaju, zadovoljno više od 2/3 ispitanika, „što je u odnosu na prirodu poslova koje obavljaju te službe dobar pokazatelj ali i dalje postoji prostor da se procenat zadovoljstva poveća“.

„Procenat ispitanika koji su koristili 'Sistem 48' kao poseban servis gradske uprave je prilično nizak (28 odsto), ali je procenat zadovoljstva tih korisnika veoma visok. U narednom periodu je potrebno sprovesti aktivnosti da se građani dodatno upoznaju sa uslugama koje pružaju uprava i javne službe Glavnog grada. Posebno treba medijski promovisati 'Sistem 48'...“, navodi se u Izvještaju.

Javnim prevozom u glavnom gradu zadovoljno je 69 odsto ispitanika, a 30 nezadovoljno, dok je 1 odsto neizjašnjen.

U dokumentu se navodi da će se sa posebnom pažnjom pratiti rad šalter službi s obzirom na to da je analiza pokazala da su građani nezadovoljni dužinom čekanja. Radi poboljšanja usluga će se, kako piše u Izvještaju, preispitati postojeća organizacija rada šalter službi i broj radnika koji rade na šalterima i u odnosu na to preduzeti odgovarajuće mjere.

Anketiranje je radio po jedan službenik iz svih organa uprave i javnih službi Glavnog grada, tako što je građanima, privrednim društvima i drugim pravnim licima, prilikom korišćenja njihovih usluga, davao obrazac Upitnika radi popunjavanja.

Bonus video: