Kadija i Otašević kandidati za Gradsku TV?

Savjet RTV Podgorica danas bi trebalo da razriješi Vojvodića i odluči o njegovom nasljedniku do raspisivanja konkursa

13962 pregleda 30 reakcija 30 komentar(a)
Vojvodić je prvi put za v. d. izvršnog direktora imenovan u aprilu 2021., Foto: Boris Pejovic
Vojvodić je prvi put za v. d. izvršnog direktora imenovan u aprilu 2021., Foto: Boris Pejovic

Savjet Radio-televizije Podgorica (Gradska TV) trebalo bi danas da raspravlja o novom vršiocu dužnosti direktora.

“Vijestima” je nezvanično saopšteno da će Savjet najprije razriješiti aktuelnog vršioca dužnosti direktora Rada Vojvodića, koji je trenutno u šestom v. d. mandatu, suprotno svim aktima RTV Podgorica.

Nezvanični izvori redakcije tvrde i da bi danas mogao biti izabran novi vršilac dužnosti - kandidat iz reda zaposlenih navodno će ponovi biti Vojvodić, a pominju se još i dugogodišnja novinarka, urednica i nekadašnja genralna direktorka Radio-televizije Crne Gore Andrijana Kadija, kao i novinar Vladimir Otašević.

O novom v. d. direktoru Gradske odlučivaće Savjet izabran krajem novembra, a čine ga Tatjana Novović, koju je predložio Univerzitet Crne Gore, Vesna Radulović ispred Unije poslodavaca Crne Gore, Zoran Rakočević, kojeg je predložio NVO sektor, Aleksandar Đurišić, kojeg je predložila Advokatska komora i Tatjana Džudović, koju je predložio Savez sindikata Crne Gore.

Prema aktima RTV Podgorica, u slučaju ostavke ili razrješenja, za vršioca dužnosti direktora do raspisivanja konkursa Savjet će imenovati osobu iz reda zaposlenih koja ispunjava uslove.

Ukoliko takvih zaposlenih nema, za v. d. direktora se može imenovati i osoba koja ne radi u RTV Podgorica, pod uslovom da ispunjava uslove za direktora.

Vojvodić je prvi put za v. d. izvršnog direktora imenovan u aprilu 2021.

Prethodno je tu funkciju obavljao Predrag Vučinić, koji podnio ostavku, kako je tada saopšteno, iz ličnih razloga.

Vojvodić je, prema odlukama o imenovanju, na poziciju v. d. direktora došao kao zaposleni u tom lokalnom emiteru, savjetnik za pravne poslove u Službi za normativno-pravne poslove.

Bonus video: