Novinarima onemogućeno da prate sjednicu Savjeta Gradske TV

Prema informacijama Vijesti, četiri člana Savjeta bila su za to da se javnost isključi sa sjednice, dok je protiv takve odluke glasao jedino predstavnik Advokatske komore u tom tijelu Aleksandar Đurišić

15641 pregleda 74 reakcija 20 komentar(a)
Sa sjednice, Foto: Nikola Saveljić
Sa sjednice, Foto: Nikola Saveljić

Novinarskim ekipama onemogućeno je večeras da prate sjednicu Savjeta Radio televizije Podgorica (Gradska TV), uz obrazloženje da se radi o konstitutivnoj sjednici.

Prema informacijama Vijesti, četiri člana Savjeta bila su za to da se javnost isključi sa sjednice, dok je protiv takve odluke glasao jedino predstavnik Advokatske komore u tom tijelu Aleksandar Đurišić.

Savjet Gradske TV
foto: Nikola Saveljić

Kako su Vijesti jutros objavile, večeras bi trebalo da bude razriješen aktuelni vršilac dužnosti direktora Gradske TV Rade Vojvodić, ali i da bude izabran novi.

Prema informacijama Vijesti na poziciju vršioca dužnosti direktora do raspisivanja konkursa javili su se Vojvodić, Dubravka Perović i Balša Rakočević.

Prema dokumentima Gradske TV za vršioca dužnosti direktora do izbora rukovodioca u punom mandatu može biti izabrana osoba iz reda zaposlenih koja ispunjava uslove za izbor direktora.

Ukoliko se takva osoba ne javi, može se glasati i o kandidatima koji ne dolaze iz tog lokalnog javnog emitera.

Vijesti su jutros objavile da se radi o dugogodišnjoj novinarki, urednici i generalnoj direktorici Radio televizije Crne Gore (RTCG) Andrijani Kadiji i novinaru Vladimiru Otaševiću.

Bonus video: