Nikšić: Jednokratnu pomoć dobilo 150 mališana

Plan je da 250 mališana dobije jednokratnu novčanu pomoć od po 100 eura

3206 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Zahvaljujući Fondaciji Volonteri Crne Gore 150 mališana koji žive u siromaštvu dobili su po 100 eura, dok su dvije porodice za liječenje djece dobili po 500 eura.

"Fondacija Volonteri Crne Gore pružila je pomoć djeci koja žive u siromaštvu iz cijele Crne Gore u vidu jednokratne novčane pomoći. Do danas je uplaćeno oko 15.000 eura. Svako dijete dobilo je po 100 eura. Novčanih sredstava na računu za pomoć djeci koja žive u siromaštvu ima još, pa pozivamo sugrađane u stanju socijalne potrebe da nam se obrate”, poručila je Marina Došen iz Fondacije Volonteri Crne Gore.

Plan im je da 250 mališana dobije jednokratnu novčanu pomoć od po 100 eura.

„Svjesni smo loših socio-ekonomskih uslova u kojima žive naši sugrađani, pa smo svjesni i značaja zajedničkog djelovanja. Akciju su podržali najvećim dijelom građani Crne Gore, ali i biznis zajednica Crne Gore, pa im se najsrdačnije zahvaljujemo na humanosti i društvenoj odgovornosti”, istakla je Došen.

Krajem decembra Volonteri Crne Gore će najmlađim Nikšićanima koji žive u stanju socijalne potrebe uručiti novogodišnje paketiće.

„To je postala naša tradicionalna aktivnost. Raduje nas kad uspijemo da usrećimo najmlađe. Građani i društveno odgovorne kompanije mogu podržati akciju doniranjem pomoću linka: https://www.volontericrnegore.me/doniraj-pomozi. Nadam se da smo na dobrom putu da obezbijedimo građanima pristojne i humane uslove za život”, kazala je Došen.

Bonus video: