Za ukrašavanje Nikšića Opština izdvojila 40 hiljada eura

U Opštini kazali da su iskorišteni ukrasi iz prethodnih godina

1551 pregleda 4 komentar(a)
Jedan od prošlogodišnjih ukrasa, Foto: Svetlana Mandić
Jedan od prošlogodišnjih ukrasa, Foto: Svetlana Mandić

Privodi se kraju ukrašavanje Nikšića, a Opština je za tu svrhu izdvojila 40 hiljada eura.

Prema riječima šefa kabineta predsjednika Opštine Marka Perućice, koji je koordinator ekipe zadužene za ukrašavanje grada, iskorišteni su ukrasi iz prethodnih godina, a kupljen je i jedan dio novih.

“Ukrašavanje grada rade zaposleni iz više organa lokalne uprave i ukoliko vremenske prilike dozvole posao će biti završen do 15. decembra. Već su okićene pojedine ulice i kružni tokovi, a ove godine poseban akcenat će biti na ukrašavanju Njegoševe ulice, kao i Trga slobode”, kazao je Perućica “Vijestima”.

Marko Perućica
Marko Perućicafoto: Privatna arhiva

Nažalost, svake godine nesavjesni pojedinci pričine znatnu štetu na ukrasima, a Perućica se nada da se to neće dogoditi i ove godine i da će se svi zajedno potruditi da grad zasija u punom sjaju.

Uz Trg slobode i Njegoševu ulicu biće okićeni i bulevari Vuka Mićunovića i 13. jul, četiri kružna toka, gradski park, Vučedolska ulica i Peta proleterska.

“Od 20. decembra počinje Novogodišnji i Božićni bazar na trgu, koji će trajati mjesec, a naši sugrađani mogu očekivati bogatu ponudu suvenira, rukotvorina, kao i toplih napitaka. Planirano je da u susret praznicima svakodnevno na Trgu slobode budu razni sadržaji za naše sugrađane, prije svega najmlađe”, kazao je Perućica.

Prema njegovim riječima, prvog dana bazara planirano je da Djeda Mraz najmlađima dijeli poklone.

“Sugrađani će imati priliku da čuju hor Muzičke škole, kao i veći broj horova osnovnih škola, ali i da uživaju u nastupima plesača iz više plesnih klubova. Biće i nastupi lokalnih bendova, zatim dječija žurka uz bogat program koji će upotpuniti animatori”, kazao je Perućica.

Bonus video: