Jakupi posjetio Elbasan: "Zajednica Crnogoraca u Albaniji" će uvijek imati partnera u Upravi za saradnju sa dijasporom

1825 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Uprava za saradnju sa dijasporom i iseljenicima
Foto: Uprava za saradnju sa dijasporom i iseljenicima

Direktor Uprave za saradnju sa dijasporom i iseljenicima Arben Jakupi i samostalni savjetnik Zoran Đukanović posjetili su Elbasan u Albaniji na poziv udruženja „Zajednica Crnogoraca u Albaniji“, saopšteno je iz Uprave za saradnju sa dijasporom i iseljenicima.

"Na otvaranju kancelarije delegaciju Uprave dočekao je počasni predsjednik ovog udruženja g. Marinko Ćulafić i predstavnica crnogoraca Elbasana gđa. Meri Ala (Hodrović). Tokom ove posjete g. Jakupi je biblioteci udruženja poklonio veliki broj knjiga o crnogorskoj istoriji i kulturi, te istakao da ono što radi g. Ćulafić i udruženje čiji je počasni predsjednik, nije ostalo nezapaženo. Istakao je da će u Upravi za saradnju sa dijasporom-iseljenicima uvijek imati partnera za sve projekte koji su od značaja za našu dijasporu u Albaniji", navodi se u saopštenju.

"Čulafić se sa svoje strane zahvalio direktoru Jakupiju i g. Đukanoviću na posjeti i na dosadašnjoj podršci i saradnji, sa nadom da će se ona nastaviti i ubuduće. Takođe, prijatelje iz Crne Gore i predstavnike udruženja u srdačnom susretu dočekao je gradonačelnik grada Elbasana g. Gledian Latja, koji je istakao značaj crnogorske zajednice i udruženja ZCGA kao mosta između naša dva naroda. Posjeta predstavnika USDI-a završena je posjetom manastiru Svetog Vladimira Dukljanskog u selu Šijon u Elbasanu, gdje ih je ljubazno primio svještenik manastira, otac Irine Gega", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: