Marsela: Stati na put gradnji objekata koji izgledom narušavaju pejzaž, naročito u primorskom dijelu Crne Gore

Iz Ministarstva prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine je saopšteno da se ministar Janko Odović, sastao sa ambasadorkom Italije u Crnoj Gori Andreinom Marselom i upoznao je sa statusom procesa izgradnje Eko – efikasne zgrade u Podgorici

5207 pregleda 5 komentar(a)
Marsela i Odović, Foto: Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine
Marsela i Odović, Foto: Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine

Ambasadorka Italije u Crnoj Gori, Andreina Marsela nada se da će se preduzeti mjere iz nadležnosti Ministarstva prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine kako bi se stalo na put gradnji objekata koji svojim izgledom narušavaju pejzaž, naročito u primorskom dijelu Crne Gore

Iz Ministarstva prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine je saopšteno da se ministar Janko Odović, sastao sa Marselom i upoznao je sa statusom procesa izgradnje Eko – efikasne zgrade u Podgorici.

"Ambasadorka Marsela je potvrdila spremnost Vlade Republike Italije da pruži podršku okončanju posljednje faze izgradnje, naglašavajući da će stavljanje zgrade u funkciju predstavljati još jednu značajnu potvrdu uspješne bilateralne saradnje Crne Gore i Italije", ističe se u saopštenju.

Iz Ministarstva su dodali da je ambasadorka pokazala posebno interesovanje za planove Ministarstva, s akcentom na digitalizaciju katastra nepokretnosti, ističući značaj istog u domenu borbe protiv korupcije i zarad privlačenja stranih investitora.

"Takođe, izrazila je nadu da će se preduzeti mjere iz nadležnosti Ministarstva kako bi se stalo na put gradnji objekata koji svojim izgledom narušavaju pejzaž, naročito u primorskom dijelu Crne Gore. Govoreći o budućim prioritetima, ministar Odović je apostrofirao sređivanje baze katastarskih podataka, Zakon o legalizaciji kao i projekat tzv. socijalnog stanovanja, ali i naglasio značaj podrške koju očekuje od EBRD-a i drugih međunarodnih donatora koji pružaju razvojnu pomoć", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: