Dukaj - Marsela: Jačanje saradnje u oblasti reforme javne uprave, digitalizacije i informacione bezbjednosti

“Prioritet Ministarstva javne uprave je stvaranje servisno opredijeljene javne uprave na državnom i na lokalnom nivou”

857 pregleda 0 komentar(a)
Foto: MJU
Foto: MJU

Ministar javne uprave Maraš Dukaj, sastao se sa ambasadorkom Italije u Crnoj Gori, Andreinom Marselom, saopšteno je iz Ministarstva javne uprave.

Dukaj je, kako se navodi, upoznao ambasadorku sa projektima i dostignućima Ministarstva javne uprave sa posebnim osvrtom na digitalnu transformaciju i sajber bezbjednost.

“Ministarstvo javne uprave preduzima konkretne korake u reformi javne uprave i digitalnoj transformaciji Crne Gore, pružajući digitalne usluge koje jačaju kapacitete javne uprave čineći je efikasnom i transparentnom”, naglasio je Dukaj.

“Prioritet Ministarstva javne uprave je stvaranje servisno opredijeljene javne uprave na državnom i na lokalnom nivou”, kazao je Dukaj i zahvalio se na kontinuiranoj podršci koju Italija pruža Ministarstvu.

Marsela je čestitala Dukaju na reizboru i poželjela mu sreću u svim budućim aktivnostima, te istakla važnost tradicionalno prijateljskih odnosa dvije države.

“Realizacijom zajedničkih programa i projekata naših zemalja nastavićemo da pružamo podršku Crnoj Gori u svim oblastima”, rekla je Marsela

"Sagovornici su se usaglasili da će zajedničkim inicijativama konkretizovati saradnju kroz potpisivanje Memoranduma između Ministarstva javne uprave Crne Gore i Ministarstva javne uprave Italije u oblasti reformi javne uprave, digitalizacije i informacione bezbjednosti", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: