Stipendije za 20 učenika Srednje stručne škole u Pljevljima

Srednja stručna škola je u svom djelokrugu rada najsloženija srednja škola u Crnoj Gori i šire. U njoj je zastupljeno 25 obrazovnih programa iz devet područja rada

1613 pregleda 0 komentar(a)
Srednja stručna škola u Pljevljima, Foto: Goran Malidžan
Srednja stručna škola u Pljevljima, Foto: Goran Malidžan

U skladu sa Protokolom o saradnji Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija i Privredne komore Crne Gore dvadeset učenika Srednje stručne škole u Pljevljima dobiće stipendije.

Stipendije učenicima se odnose na obrazovne programe koji nedostaju tržištu rada.

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacije dodijeliće učenicima SSŠ osam stipendija, Privredna komora devet, a poslodavci ("Taša" i "Grijanje") stipendiraće tri đaka.

Srednja stručna škola je u svom djelokrugu rada najsloženija srednja škola u Crnoj Gori i šire. U njoj je zastupljeno 25 obrazovnih programa iz devet područja rada.

Direktor Srednje stručne škole Bojan Strunjaš, izrazio je zahvalnost Ministarstvu prosvjete, nauke i inovacija, Privrednoj komori Crne Gore i poslodavcima što su prepoznali značaj srednjeg stručnog obrazovanja, sa posebnim osvrtom na deficitarna zanimanja.

"Ove stipendije predstavljaju ozbiljnu podršku našim učenicima i vaspitno-obrazovnom procesu koji se odvija u našoj školi", rekao je Strunjaš.

Iz resornog Ministarstva su saopštili da je unapređenje praktičnog obrazovanja i podsticanje učenja kroz rad, jedan od najvažnijih prioriteta u oblasti stručnog obrazovanja.

Bonus video: