Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija: Preduzete neophodne aktivnosti u vezi sa slučajem u OŠ "Ratko Žarić"

"Obavještavamo učenike i roditelje, ali i javnost, da su uz punu koordinaciju tih organa, sprovedene mjere na prevazilaženju problema u vezi sa novonastalom situacijom i da se nastavni proces u toj školi odvija bez smetnji i u punom kapacitetu“

2076 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Ministarstvo prosvjete
Foto: Ministarstvo prosvjete

Nadležni organi preduzimaju sve neophodne mjere povodom slučaja u Osnovnoj školi (OŠ) „Ratko Žarić” u Nikšiću, saopštili su iz Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija, dodajući da se nastavni proces u toj školi odvija bez smetnji i u punom kapacitetu.

Iz tog Vladinog resora rekli su da se neophodne mjere preduzimaju u saradnji sa Ministarstvom za socijalni rad i staranje, Centrom za socijalni rad Nikšić, nikšićkim Centrom bezbjednosti i nadležnim tužilaštvom.

"Obavještavamo učenike i roditelje, ali i javnost, da su uz punu koordinaciju tih organa, sprovedene mjere na prevazilaženju problema u vezi sa novonastalom situacijom i da se nastavni proces u toj školi odvija bez smetnji i u punom kapacitetu“, navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva su zamolili roditelje učenika za strpljenje i razumijevanje svih okolnosti u vezi sa tim događajem.

Oni su rekli da očekuju da će se u najkraćem mogućem roku sprovesti sve aktivnosti, kako bi se na adekvatan način riješila novonastala situacija.

"S obzirom na činjenicu da je riječ o maloljetnim osobama, apelujemo na roditelje učenika škole, medije i cjelokupnu javnost da se sa posebnim senzibilitetom odnose prema tom slučaju i da svi zajedno vodimo računa o zaštiti prava djeteta u skladu sa nacionalnim propisima i Konvencijom o pravima djeteta“, kaže se u saopštenju.

Iz Ministarstva su rekli da detaljnije informacije ne mogu saopštiti, imajući u vidu da su akteri maloljetne osobe.

Bonus video: