IJZ: Roditelji vikendima do kraja decembra mogu vakcinisati djecu protiv svih bolesti iz redovnog kalendara

"Želimo da napomemo da se, pored dopunskih termina, vakcinacija sprovodi i prema zakazanim terminima radnim danima kod izabranih ljekara za djecu"

3462 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Boris Pejović
Ilustracija, Foto: Boris Pejović

Roditelji vikendima do kraja decembra mogu dovesti djecu i vakcinisati ih protiv svih bolesti iz redovnog kalendara, pertusisa, morbila, zaušaka, rubele i humanog papilloma virusa, kazali su iz Instituta za javno zdravlje (IJZ).

Istakli su da je za precizne termine vakcinacije tokom vikenda potrebno interesovati se u opštini stanovanja, dok se, kako kažu, u Podgorici dopunski termini za vakcinaciju organizuju u Domu zdravlja Stara Varoš (Pobrežje) od 9 do 17h.

Oni su apelovali na roditelje da redovno i na vrijeme vakcinišu djecu, a da oni koji kasne sa vakcinacijom nadoknade propuštene doze, kako bi, kako kažu, spriječili teže forme bolesti, komplikacije i hospitalizacije.

"O mogućnosti vakcinacije vikendima svi roditelji djece, koji imaju validan broj telefona u elektronskom kartonu, dobili su poziv i putem SMS poruke. Želimo da napomemo da se, pored dopunskih termina, vakcinacija sprovodi i prema zakazanim terminima radnim danima kod izabranih ljekara za djecu" poručili su iz IJZ.

Bonus video: