Rajović izvršna direktorka Instituta Simo Milošević

Član je udruženja kardiologa Crne Gore, ljekarske komore Crne Gore, Udruženja ehografista Srbije i Evropskog udruženja kardiologa
1137 pregleda 2 komentar(a)
gordana rajoviĆ, Foto: Slavica Kosić
gordana rajoviĆ, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 15.08.2017. 12:41h

Dr Gordana Rajović nova je izvršna direktorka Instituta Simo Milošević u Igalu.

Nju je na tu funkciju imenovao Odbor direktora, nakon što je dosadašnjem direktoru Zoranu Bošnjaku istekao četvorogodišnji mandat.

Iz Odbora direktora je saopšteno da je "dr Rajović 1994. godine završila Medicinski fakultet u Prištini. Od 1994. do 1996. godine je na klinici za neonatologiju KBC Priština i Institutu za majku i dete u Beogradu specijalizirala pedijatriju, a od 1996. do 2000. godine je na VMA Beograd završila specijalizaciju interne medicine, nakon čega je u periodu od 2004. do 2005. završila subspecijalizaciju iz kardiologije i 2012. godine na IKVB Dedinje školu ehografije. U toku karijere radila je i u VB Meljine kao internista i načelink internog odjeljenja.

Prije imenovanja na funkciju Izvršne direktorice Instituta Igalo A.D. bila je stalno zaposlena u Domu zdravlja Herceg Novi kao ljekar subspecijalista kardiolog. Član je udruženja kardiologa Crne Gore, ljekarske komore Crne Gore, Udruženja ehografista Srbije i Evropskog udruženja kardiologa.

Učesnik je Evropskih kongresa kardiologa, a objavljivala je i radove u međunarodno referentnim časopisima iz oblasti kardiologije. Govori tečno engleski i albanski jezik.

U saopštenju dostavljenom medijima se ističe da je "Odbor direktora, uz zahvalnost na uspješnom radu u prethodnom četvorogodišnjem periodu dosadašnjem izvršnom direktoru, izrazio očekivanje da će nova izvršna direktorica u koordinaciji sa Odborom direktora i svojim menadžment timom, nastaviti i ubrzati proces unapređenja kvaliteta osnovnog proizvoda kompanije, te da će se Institut Igalo A.D. još bolje pozicionirati kako na postojećim tako i na novim tržištima".

Rajović je odbornica DPS u SO Herceg Novi.

Bonus video: