Predstavnik stanara: Inspekcija najavila rušenje Lamele C pod Ljubovićem

„Ova priča dobija gotovo nevjerovatan epilog kada smo u četvrtak došli do informacije da se PS Gradnja, u svojstvu investitora, sprema da krene u rušenje Lamele C, koja je svojina etažnih vlasnika“, rekao je Radičević

18026 pregleda 13 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Građevinska inspekcija Ministarstva prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine najavila je rušenje Lamele C, objekta pod Ljubovićem, koji je gradila podgorička firma PS gradnja, saopštio je predstavnik stanara Čedomir Radičević.

On je kazao da su 83 stana u Lameli C svojina etažnih vlasnika, građana Glavnog grada koji su stanove zakonito kupili i uredno uknjižili.

Radičević je rekao da je svaki kupoprodajni ugovor, shodno zakonu, zaključen kod notara, koji nije upozorio nijednog kupca da je objekat predviđen za rušenje, jer građevinska inspekcija nije evidentirala to rješenje u katastru.

Inspekcija je time, kako je naveo, dovela u zabludu sve kupce.

„Sporni objekat je izgrađen u skladu sa Detaljnim urbanističkim planom Zabjelo – Ljubović, a što se vidi uvidom u idejno rješenje bloka, ovjerenim 12. aprila 2012. godine od Ministarstva prostora i prostornog planiranja, a koji je ukinut 2020. kada je objekat bio u sadašnjim gabaritima”, kaže se u saopštenju.

Kako je rekao Radičević, u uslovima u kojima je investitor imao dozvolu za rješenje, građevinsku dozvolu za gradnju prve faze i idejni projekat ovjeren od nadležnog Ministarstva, kao i svoj glavni projekat, sadašnji vlasnici su kupovali stanove zaključujući predugovore sa PS gradnjom.

On je istakao da su neevidentiranjem rješenja i omogućavanjem investitoru da nesmetano izgradi objekat, svi kupci dovedeni u zabludu da kupe stanove.

„Ova priča dobija gotovo nevjerovatan epilog kada smo u četvrtak došli do informacije da se PS Gradnja, u svojstvu investitora, sprema da krene u rušenje Lamele C, koja je svojina etažnih vlasnika“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da se radi o stanarima sa dominantno teškom socio–ekonomskom situacijom.

Radičević je kazao da će stanari najkasnije u utorak obavijestiti sve ambasade o tome.

„Uvjereni da sve ovo djeluje kao sprega javnih organa i investitora, u kojoj su vlasnici stanova sa svojim familijama kolateralna šteta“, naveo je Radičević u saopštenju.

Bonus video: