Svečani doček za Samostalni tim za zaštitu brodova

Komandant Samostalnog tima za zaštitu brodova, kapetan korvete Zoran Samardžić, zahvalio je na ukazanom povjerenju i podršci koja im je data slanjem u operaciju ATALANTA, kao i tokom njihovog angažmana u vodama Somalije
115 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 15.08.2017. 11:44h

Ocjene sa međunarodnih adresa o radu tima Vojske Crne Gore (VCG) još jedan je dokaz njene i posvećenosti države ulozi koju imaju na svjetskoj sceni u odgovorima na krize, ocijenjio je načelnik Generalštaba VCG, Ljubiša Jokić.

Danas je u Ministarstvu odbrane svečano dočekan Samostalni tim za zaštitu brodova (AVDP) Mornarice VCG, koji je prethodna tri mjeseca bio angažovan u operaciji EU NAVFOR ATALANTA.

Jokić je, kako je saopšteno iz Ministarstva, čestitao timu na uspješno realizovanom zadatku na zaštiti brodova koji isporučuju pomoć stanovništvu Somalije u okviru Svjetskog programa hrane.

On je naglasio da su ocjene sa međunarodnih adresa o radu tima VCG još jedan dokaz posvećenosti Crne Gore i Vojske ulozi koju imaju na svjetskoj sceni u odgovorima na krize.

"Opravdali ste ukazano povjerenje i postavili standard koji će vaše kolege nastaviti da ispunjavaju. Još jednom ste pokazali koliki može biti naš doprinos u međunarodnim misijama i operacijama“, naglasio Jokić.

Komandant Samostalnog tima za zaštitu brodova, kapetan korvete Zoran Samardžić, zahvalio je na ukazanom povjerenju i podršci koja im je data slanjem u operaciju ATALANTA, kao i tokom njihovog angažmana u vodama Somalije.

On je kazao da je tim bio na visini zadatka, rame uz rame sa ostalim kontributorima.

"Devetočlani tim iz Crne Gore u operaciji ATALANTA, od 10. maja do 10. avgusta bio je angažovan na zaštiti brodova koji isporučuju pomoć stanovništvu Somalije u okviru Svjetskog programa hrane UNjedinjenih. Tokom tog perioda, preveženo je desete hiljada metričnih tona razne humanitarne pomoći“, kaže se u saopštenju.

Galerija

Bonus video: