Dodijeljene nagrade pobjednicima takmičenja Čini dobro Budi heroj za planetu

OŠ „Boško Strugar“ i „Salko Aljković“ dobile su po hiljadu eura za realizaciju projekata od Fondacije “Čini dobro” i kompanije Čikom

506 pregleda 0 komentar(a)
Sa dodjele nagrada obrazovno-vasptinim ustanovama koje su pobijedile na takmičenju "Čini dobro Budi heroj za planetu!", Foto: Fondacija Čini dobro
Sa dodjele nagrada obrazovno-vasptinim ustanovama koje su pobijedile na takmičenju "Čini dobro Budi heroj za planetu!", Foto: Fondacija Čini dobro

Fondacija „Čini dobro“ dodijelila je novčane nagrade osnovnim školama (OŠ) „Boško Strugar“ iz Ulcinj i „Salko Aljković“ iz Pljevlja čiji su projekti pobijedili na takmičenju „Čini dobro Budi heroj za planetu!“.

Iz Fondacije Čini dobro rekli su da su takmičenje organizovali sa Zavodom za školstvo Crne Gore i kompanijom Čikom, povodom 4. novembra Svjetskog dana klimatskih promjena.

Navodi se da je OŠ „Boško Strugar“ u procesu licenciranja za Međunarodni program „Eko škola“.

Prema riječima nastavnice Milijane Knežević nagrada je za njih podstrek da budu još produktivniji i kreativniji po pitanju aktivnosti iz oblasti zaštite životne sredine i klimatskih promjena.

„Nagrada koju smo dobili od Fondacije „Čini dobro“ je za nas potvrda da radimo prave stvari i da je naš trud i rad koji ulažemo u Školi, a posebno u eko timu i odboru, prepoznat“, rekla je Knežević.

Prema njenim riječima, podučavanje djece o zelenim inicijativama ima ključnu ulogu u oblikovanju njihove svijesti o očuvanju životne sredine.

„Stoga je na nama, prosvjetnim radnicima, da kod njih postavimo temelj za stvaranje pozitivnih navika, da ih podstaknemo na odgovorno ponašanje prema prirodi i okolini“, kazala je nastavnica Knežević.

Kako se dodaje, OŠ „Salko Aljković“ je već pet godina u Međunarodnom programu „Eko škole“ i iza sebe ima brojne aktivnosti iz oblasti zelenih inicijativa.

Nastavnica Marica Roganović Tošić rekla je da su u osmišljavanje i realizaciju aktivnosti iz oblasti zaštite životne sredine uključeni svi u školi i predano rade već pet godina.

„Novčana nagrada će nam omogućiti da realizujemo projekat u kojem će učestvovati učenici i učenice prvog ciklusa koji će učiti o zelenoj energiji, odlaganju otpada, reciklaži, cirkularnoj ekonomiji“, dodala je Tošić.

Predstavnice obrazovno-vaspitnih ustanova zahvalile su Fondaciji „Čini dobro“, Zavodu za školstvo i kompaniji Čikom na podršci i prepoznavanju važnosti očuvanja životne sredine kroz obrazovanje.

OŠ „Boško Strugar“ i „Salko Aljković“ dobile su po hiljadu eura za realizaciju projekata od Fondacije “Čini dobro” i kompanije Čikom.

Fondacija „Čini dobro“ je uručila zahvalnice Zavodu za školstvo i kompaniji Čikom za podršku u realizaciji takmičenja, kao i članicama i članovima žirija: Neveni Čabrilo iz Zavoda za školstvo, Miji Mugoši iz Finvea, Ivani Srećković iz NEST-a, Saši Karajović iz EKOM-a, Stefanu Kaluđeroviću iz firme Glovo i Miljanu Grbi iz Čikoma.

Bonus video: