Herceg Novi: Položen kamen temeljac za izgradnju stanova za službenike MUP i ANB

"Ključni cilj ministarstva je odlučna borba protiv organizovanog kriminala i sistemske korupcije. Da bismo odgovorili tom prioritetu i pratećim izazovima, koji nisu samo pod MUP-om i sektorom bezbjednosti, već su to izazovi i problemi crnogorskog društva, mi moramo da imamo zadovoljnog policijskog službenika", rekao je ministar Danilo Šaranović

4457 pregleda 7 komentar(a)
Šaranović i Katić, Foto: MUP
Šaranović i Katić, Foto: MUP

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović i predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić položili su kamen temeljac za izgradnju stanova za potrebe službenika bezbjednosnih institucija u Herceg Novom.

To je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

Obraćajući se prisutnima, Šaranović je kazao da je riječ o partnerskom projektu Opštine Herceg Novi i Sindikata bezbjednosnih institucija, i stambeno- poslovnom objektu kroz čiju će izgradnju 32 zaposlena službenika MUP-a i Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) koji žive i rade u Herceg Novom konačno riješiti stambeno pitanje.

Danilo Šaranović, Stevan Katić, Herceg Novi
foto: MUP

"Odmah po stupanju na dužnost predstavio sam prioritete u budućem radu MUP-a. Ključni cilj ministarstva je odlučna borba protiv organizovanog kriminala i sistemske korupcije. Da bismo odgovorili tom prioritetu i pratećim izazovima, koji nisu samo pod MUP-om i sektorom bezbjednosti, već su to izazovi i problemi crnogorskog društva, mi moramo da imamo zadovoljnog policijskog službenika. Za novo rukovodstvo MUP-a oni su naša baza i temelj na kojem počiva bezbjednosni sektor. Svaka naša inicijativa, svaki naš potez, počinjaće upravo od onoga što znači popravljanje statusa policijskog službenika, vraćanje punog ugleda i povjerenja u integritet Uprave policije u cjelini, a jedan od načina da taj cilj ostvarimo jeste da povedemo računa o svim pitanjima koja su od važnosti za policijske službenike", poručio je Šaranović.

On je istakao da je uspješna saradnja MUP, sindikata i opštine Herceg Novi dobra poruka i primjer kako se zajedničkim radom mogu rješavati pitanja važna za zaposlene u policiji, a samim tim i jačati sektor bezbjednosti u lokalnim zajednicama.

"Rok za izgradnju pomenutog stambenog objekta je dvije godine, a vrijednost projekta oko 3.4 miliona eura", zaključuje se u saopštenju MUP.

Bonus video: