Savjet MZ Župa nikšićka sumirao rezultate, zadovoljni ostvarenim

"Najveći uspjeh je što se naša Mjesna zajednica na dobar način povezala sa institucijama kako opštine, tako i države, kao i sa privrednim društvima i pojedincima koji su značajni činioci u ovom društvu"

2418 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Kraj godine je prilika da se sumiraju rezultati, a Savjet Mjesne zajednice (MZ) Župa nikšićka se i ove, kao i prethodnih sedam godina, može pohvaliti ostvarenim. Riječ je o projektima koje u kontinuitetu sprovode već nekoliko godina - besplatna ekskurzija za polumaturante, stipendiranje najboljih studenata iz Župe, pokloni za đake prvake, novčane nagrade za dobitnike diplome "Luča", novčana naknada za prvorođenu bebu, kao i svu novorođenčad iz pomenute MZ, humanitarne i ekološke akcije, sportsko-zabavne manifestacije, projekti koji se odnose na asfaltranje i sanaciju puteva, a koji su predloženi lokalnoj upravi.

"Nije sve u asflaltiranju puteva, izgradnji vodovoda, sportskih teena... Najveći uspjeh je što se naša Mjesna zajednica na dobar način povezala sa institucijama kako opštine, tako i države, kao i sa privrednim društvima i pojedincima koji su značajni činioci u ovom društvu. To je najveća snaga i uspjeh naše MZ u poslednjih sedam-osam godina", kazao je predsjednik MZ, Dragoljub Radulović.

To zajedništvo, kako je istakao, dovelo je do realizacije brojnih projekata i sprovedenih akcija, a sve u cilju dobrobiti stanovništva toga kraja, sa posebnim akcentom na najmlađu populaciju jer na njima, kako je poručio Radulović, svijet ostaje i ni jedno mjesto, pa ni Župa, ne može opstati bez podmlatka.

Zbog toga je Radulović, u ime Savjeta MZ, uručio zahvalnice "Za dobro Župe" pojedincima, institucijama i firmama, a zahvalnice su, između ostalog, uručene i guslaru Milanu Filipoviću i novinarki "Vijesti" Svetlani Mandić.

Sekretar Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj, Vidak Krtolica, kazao je da sekretarijat na čijem je čelu sarađuje sa 32 mjesne zajednice u opštini, ali da im je najlakša saradnja, zahvaljujući Raduloviću, sa MZ Župa, sa kojom se "sve dogovore za pet minuta".

"Župljani čuvajte ga i ne dajte mu da ide sa ovog mjesta", poručio je Krtolica.

Ratko Bataković, predsjednik Mreže za ruralni razvoj Crne Gore, koja je proljetos MZ Župa dodijelila nagradu kao najaktivnijoj mjesnoj zajednici u Crnoj Gori, kazao je da Savjet te MZ, na čelu sa Radulovićem, svima treba da služe za primjer.

"Želio bih da Raduloviću zamjerim, ali i zahvalim se na stidu, koji nam ulio jer je to jedino što nas može pokrenuti da i mi iz drugih mjesnih zajednica krenemo vašim putem, da imamo čime da se pohvalimo", poručio je Bataković.

Filipović je u Župi napravio prvi Muzej gusala i etno instrumenata država regiona na Balkanu. Kako je kazao, uvijek je spreman da se odazove na poziv Radulovića i dođe, što je uradio i ovoga puta, iako nije najboljeg zdravlja. Ipak je, i narušenog zdravlja, kadar zapjevati i zaguslati, što je pokazao i na novogodišnjem koktelu koji je Savjet MZ Župa organizovao. A gusala se latio i njegov prezimenjak iz Mojkovca, guslar i pjesnik Maksim Filipović.

Gradnju Muzeja, pomogla je MZ, ali i mnoge firme i pojedinci, pa im je Odbor za izgradnju uručio zahvalnice.

Milan Golubović, poklonio je MZ, odnosno biblioteci "Dr Đuza Bulatović" 100 naslova iz svjetske i crnogorske književnosti koju je promovisao CID.

Bonus video: