Lamela C neće biti srušena danas

"Nije došla služba za socijalni rad. Policija ne čuva više ovaj dio, i nema rušenja danas", kazao je građevinski inspektor

53563 pregleda 126 reakcija 111 komentar(a)
Foto: Nikola Saveljić
Foto: Nikola Saveljić
Ažurirano: 20.12.2023. 10:38h

Građevinski inspektor Novak Lakušić saopštio je da danas nema rušenja Lamele C u podgoričkom naselju Zabjelo.

"Nema uslova za rušenje. Nije došla služba za socijalni rad. Policija ne čuva više ovaj dio, i nema rušenja danas", kazao je inspektor.

Stanari Lamele C rekli su ranije danas za Vijesti da investitor ruši zgradu, a uopšte nije razgovarao sa njima.

Lamela C, jedna od tri u naselju Zabjelo u Podgorici koje je gradila firma "PS Gradnja", trebalo je da bude srušena danas.

To je juče "Vijestima" potvrdio investitor.

Iz podgoričke firme kazali su i da će imati asistenciju službenika Uprave policije.

Stanari Lamele C danas su zatražili prisustvo ministra prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine, Janka Odovića.

Kazali su da "plaćaju porez na stanove u zgradi koja će da se ruši".

"Istorija će pamtiti svakog ko sruši ovu zgradu", rekao je stanar Radojica Perović.

"Mi smo vlasnici stanova. Ima još vlasnika koji nijesu upoznati sa ovim. Nadamo se da hoće poslije medijskog odaziva. Pozivamo ministra Odovića na odgovornost. Nadamo se da će država reagovati i saslušati nas", rekla je stanarka Marina Pejović.

Pejović
Pejovićfoto: Nikola Saveljić

Kupovali stanove, a upozoreni da je objekat bez dozvole

Predstavnik stanara Čedomir Radičević je ranije Vijestima dostavio jedan od ugovora o kupoprodaji, koji je sklopljen u avgustu 2022.

U ugovoru notar navodi da je uvidom u podatke sa zvanične internet stranice Uprave za katastar i državnu imovinu utvrdio da za list nepokretnosti u koji je upisana sporna zgrada (7743 KO Podgorica III) postoje upisani tereti i ograničenja - “nema dozvolu”.

Na to da su kupci bili upoznati sa činjenicom da zgrada nema dozvolu, Radičević je odgovorio da je to u Podgorici slučaj sa velikim brojem zgrada.

“Bar 30, 40 odsto stanova u Podgorici nemaju dozvolu, to je skoro pa redovna pojava, prekoračenja, odstupanja od dozvole... pa to nije smetnja za zaključenje ugovora”, kazao je on ranije Vijestima.

Bonus video: