FOTO Otvoren bazar u Nikšiću

Novogodišnji i božićni bazar, koji će trajati do 20. januara, otvorio je predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević

4715 pregleda 1 komentar(a)
Radulović, Foto: Svetlana Mandić
Radulović, Foto: Svetlana Mandić

Kao što je i obećala – Nikšićanka Milica Radulović sašila je kape, turbane, marame, trake, ešarpe, šalove i njen brend "Proći će" spremno je dočekao sve posjetioce novogodišnjeg i božićnog bazara koji je otvoren na nikšićkom Trgu slobode.

"Ovdje je sve ono što svaka žena ima previše, a opet joj fali uvijek ta jedna. Radila sam vrijedno mjesec, a kćerke su mi pomagale. Fizički je bilo naporno i zahtjevno, posebno zbog moje bolesti. Ovo je posao koji zahtjeva da se sjedi, ali kćerke i ja smo to radile fino i dobro se organizovale. Djevojke su sugerisale dizajn, boju, a ja sam samo 'marveni' dio odrađivala", sa osmijehom kaže Milica koja je zbog svoje hrabrosti i energije mnogima postala inspiracija da od životnih bitaka ne smiju odustati.

Milica ima kancer, ide na hemoterapiju, a mali kućni biznis pod nazivom "Proći će", koji je prije mjesec pokrenula je, kako je kazala "Vijestima", njen način da se osnaži i okuraži, ali i da se finansijski okrijepi.

"Reklama me je pretekla ali ne dam se. Nije zalud pjesma moje generacije ‘Ne daj se Ines’. Ni ja se nedam. 'Čupam' se. Uradila sam dovoljno obzirom u kakvom se stanju nalazim. Čim su čuli za mene imam i porudžbine preko društvenih mreža. Nadam se da će i ovo moje 'proći će' brzo preći u 'prošlo je".

Novogodišnji i božićni bazar, koji će trajati do 20. januara, otvorio je predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević.

Nikšićki bazar
foto: Svetlana Mandić

Podsjetio je da su uputili javni poziv zainteresovanim subjektima, da je pristigao veliki broj prijava, a da je komisija odabrala njih deset, koji su dobili besplatno na korišćenje drvene kućice.

"Kažu da grad nikad nije ljepše okićen. Evo sad otvaramo i bazar. Komisija nije imala nimalo lak posao. Stiglo je mnogo prijava, a kapaciteti su ograničeni. Odlučili smo da naredne godine te kapacitete proširimo i iz ovog divnog centra bazar preselimo i u druge djelove našeg grada, tako da naredne godine očekujte još bolje i veće nego ove godine", poručio je Kovačević.

Osim izlagača u kućicama, štandove su imali i JPU "Dragan Kovačević", Dom za stare, Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju i osobe sa invaliditetom i NVO "Mozaik".

Opština i Turistička organizacija Nikšić su pripremili sedmodnevni program na Trgu. Tako će sjutra u 18 časova nastupiti trio bend "Sancho Pansa". U petak, tačno u podne, počeće žurka za najmlađe, dok od 18 časova "muziku pušta Ljubo".

U subotu, 23. decembra, od 18 časova, je veče pod nazivom "Plešimo zajedno", dok je nedjelja rezervisana za koncert učenika osnovnih škola koji počinje u 11 časova, i "Remake bend" koji imaju koncert u 18 časova. U ponedeljak, 25. Decembra, u 18 časova je koncert Ivana Ivanovića, dok je utorak, 26. decembar, rezervisan za DJ Tiffany.

Bonus video: