Vuković sa parlamentom Srednje ekonomsko- ugostiteljske škole: Uvjeren sam da će mnogi od vas biti poslanici u Skupštini

Vuković je, kako je navedeno, kazao da ga više od svega raduje zainteresovanost učenika da stvari mijenjaju na bolje, kao i riješenost da daju doprinos unapređivanju kvaliteta života u gradu

4146 pregleda 0 komentar(a)
Vukovič sa članovima Školskog parlamenta JU Srednja ekonomsko - ugostiteljska škola, Foto: SO Nikšić
Vukovič sa članovima Školskog parlamenta JU Srednja ekonomsko - ugostiteljska škola, Foto: SO Nikšić

Gosti predsjednika Skupštine opštine (SO) Nikšić, Nemanje Vukovića bili su članovi Školskog parlamenta JU Srednja ekonomsko -ugostiteljska škola koji su imali priliku da vide kako to izgleda, makar na kratko, biti odbornik.

"Predsjednik lokalnog parlamenta upoznao je mlade 'kolege' i 'koleginice' sa zatečenim problemima, brojnim realizovanim i planiranim infrastrukturnim projektima, inicijativom da Nikšić dobije status Grada, te naporima koji su uloženi u cilju transparentnijeg rada Skupštine, podizanja kulture dijaloga i snaženja lokalne demokratije", stoji u saopštenju za javnost.

Vuković je, kako je navedeno, kazao da ga više od svega raduje zainteresovanost učenika da stvari mijenjaju na bolje, kao i riješenost da daju doprinos unapređivanju kvaliteta života u gradu. "Uvjeren sam da će mnogi od vas, u vremenu pred nama, biti odbornici ili poslanici u Skupštini Crne Gore, raditi za opšte dobro i dostojno zastupati interese svog grada. Čekamo vas“, poručio je Vuković.

Kao u saopštenju stoji, Vuković je školske parlamentarce upoznao i sa naporima da se skupštinska sala modernizuje, kako bi mogla da pruži optimalne uslove za rad odbornika, medija, ali i NVO i drugih organizacija kojima se, po potrebi, besplatno ustupa na korišćenje.

"Odgovarajući na pitanja učenika, apostrofirao je činjenicu da Opština Nikšić, vodeći računa o širem društvenom interesu, u najvećoj mjeri mogućeg podržava i rad obrazovno-vaspitnih i zdravstvenih ustanova u našem gradu, kao i da su ukupna izdvajanja za sport i kulturu na veoma visokom nivou. Predstavnici Školskog parlamenta zahvalili su predsjedniku SO na gostoprimstvu i prilici da se, iz prve ruke, upoznaju sa radom Skupštine", stoji u saopštenju za javnost.

Oni su Vukovića upoznali sa aktivnostima, humanitarnim radom i izrazili su želju da se formira Đački parlament koji bi činili nikšićki srednjoškolci. Obećali su da će se uvijek truditi da direktno učestvuju u kreiranju boljeg i inkluzivnijeg društveno-političkog ambijenta. Učenike je predvodila njihova profesorica i koordinatorka Školskog parlamenta Vesna Josipović, a susretu su prisustvovali i sekretarka Skupštine Ivana Šljukić i odbornik Rajko Albijanić.

Bonus video: